Τους «κάρφωσε» και ο Λούης Δημητρίου: «Οι δηλώσεις ήταν εκρηκτικές, το υπολογίζαμε ότι θα είχε φασαρίες»

Τους «κάρφωσε» και ο Λούης Δημητρίου: «Οι δηλώσεις ήταν εκρηκτικές, το υπολογίζαμε ότι θα είχε φασαρίες» Τους «κάρφωσε» και ο Λούης Δημητρίου: «Οι δηλώσεις ήταν εκρηκτικές, το υπολογίζαμε ότι θα είχε φασαρίες»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσμπονδίας Καλαθόσφαιρας, Λούης Δημητρίου κλήθηκε να μιλήσει στον Super Sport FM.


Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον χθεσινοβραδινό καλαθοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΚ.

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο Λούης Δημητρίου


«Η προσπάθεια που κάνουμε είναι τεράστια. Τα τελευταία γεγονότα έχουν πάρει πίσω το μπάσκετ. Είναι λυπηρό να ασχολούμαστε με δηλώσεις, παραιτήσεις και επεισόδια. Η ομοσπονδία θα λάβει τα μέτρα της. Δεν θα γίνουμε ο σάκος του μποξ για τα λάθη των άλλων. Αύριο έχουμε έκτακτο εκτελεστικό συμβούλιο και η εισήγηση μου είναι να μην έρθουν ξένοι διαιτητές από δω και πέρα. Η ομοσπονδία έχει κάνει τα πάντα για να βρει τους καλύτερους διαιτητές. Ήρθαν διαιτητές που διαιτήτευσαν εκατοντάδες παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Όταν δεν μας κάνουν ούτε αυτοί, τι να πω; Δεν ξέρω που οδηγούμαστε.

Ο κάθε πρόεδρος, που δεν τα καταφέρνει η ομάδα του, τα ρίχνει στον πρόεδρο της ομοσπονδίας. Φώναζε ο Κεραυνός, φωνάζει και το ΑΠΟΕΛ, όμως τώρα θα κάνω τη δική μου αντεπίθεση. Αν θέλουν πρόωρες εκλογές, είμαι έτοιμος. Αν το πρόβλημα του μπάσκετ είναι ο Λούης Δημητρίου, είμαι έτοιμος να αποχωρήσω. Αν το επιθυμούν τα σωματεία, δεν έχω πρόβλημα. Δεν γίνεται όμως να αλλάξουν όλα επειδή το θέλουν δύο σωματεία. Φτάσαμε μέχρι εδώ γιατί δεν υπάρχει σοβαρότητα από κάποιους ανθρώπους που είναι ηθικοί αυτουργοί όλων όσων συμβαίνουν. Άλλα συμφωνούμε και άλλα βγαίνουν και λένε στα ραδιόφωνα. Έχουμε χάσει κάθε μέτρο».

Για τα χθεσινά επεισόδια….

«Από την προηγούμενη βδομάδα οι δηλώσεις ήταν εκρηκτικές και άφηναν υπονοούμενα. Το υπολογίζαμε ότι θα είχε φασαρίες. Το γνώριζαν όλοι, πήραμε και μέτρα, όμως ήταν χιλιάδες στο γήπεδο. Κινδύνεψε κόσμος και αθλητές. Αυτό είναι το μπάσκετ που θέλουμε; Με τρομοκρατία να παίρνουμε τις νίκες; Αν είναι έτσι δεν αξίζει τον κόπο να ασχολούμαστε».

Αν θα κάνει συνάντηση με σωματεία…

«Όχι. Δεν θα κάνω συναντήσεις. Θα πορευτούμε με Κύπριους διαιτητές στους τελικούς. Όταν έρχονται διαιτητές υψηλού επιπέδου και δεν μας κάνουν, τι να πω; Οι κροτίδες έπεφταν πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Αυτοί που πήγαν στο γήπεδο, δεν το έκαναν για να παρακολουθήσουν μπάσκετ. Υπάρχουν κάποιοι που είναι άμεσα υπεύθυνοι για αυτό το κομμάτι. Τη Δευτέρα θα γίνει δημοσιογραφική διάσκεψη και θα μιλήσουμε για όλα».

Αν έκανε ότι έπρεπε η ομοσπονδία…

«Κάναμε ότι μπορούσαμε και ότι συμφωνήσαμε το τηρήσαμε».

188