«Μηδένα προ του τέλους μακάριζε»

«Μηδένα προ του τέλους μακάριζε» «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε»

Τα πράγματα με το όνομά τους: Μετά την ήττα της ΑΕΚ με 30 πόντους διαφορά (60-90) από τη Νεβέζις, στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη στη Λιθουανία, η υπόθεση πρόκριση στη φάση των ομίλων του Europe cup, μοιάζει με απόπειρα σκαρφαλώματος στην κορυφή του Έβερεστ χωρίς βοηθητικά εργαλεία!     


Διότι, δεν είναι απλά και μόνο η μεγάλη διαφορά, είναι και η ποιότητα της αντιπάλου που έτυχε στους κιτρινοπράσινους. Επειδή όμως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν σοφοί και μέσω πολλών, είπαν και το «μηδένα προ του τέλους μακάριζε» (συγκεκριμένα ο Σόλων προς στον Κροίσο), μακάρι να γίνει ένα θαύμα απόψε (19:00, Cytavision Sports 6) στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στο «Κίτιον». Εκεί όπου η κυπελλούχος, υποδέχεται τους Λιθουανούς.

Για να υπάρξει, όμως, η πιθανότητα ακόμα και της διεκδίκησης της νίκης, πόσω μάλλον της πρόκρισης, θα χρειαστεί πολύ μεγάλη βελτίωση της κυπριακής ομάδας. Κάτι για το οποίο πιθανό να διαδραματίσει ρόλο η έδρα. Σε αυτήν την πεποίθηση, περιλαμβάνουμε και την επιδίωξη έστω μιας νίκης γοήτρου, ώστε ο αποχαιρετισμός των ευρωπαϊκών διοργανώσεων να γίνει με το κεφάλι ψηλά.


Επί της ουσίας, αυτό θα επιδιώξει η ομάδα της Λάρνακας και όσο για το «θαύμα», αν της δοθεί η ευκαιρία θα το κυνηγήσει. Από αγωνιστικής πλευράς, η ομάδα του Δημήτρη Κουκούρη, αναμένεται ότι θα παραταχθεί χωρίς προβλήματα.

Πηγή: www.goal.philenews.com

163