Η σφαγιαστική διαιτησία, η απίστευτη γκαντεμιά, ο αποκλεισμός για ένα πόντο και η FIBA

Η σφαγιαστική διαιτησία, η απίστευτη γκαντεμιά, ο αποκλεισμός για ένα πόντο και η FIBA Η σφαγιαστική διαιτησία, η απίστευτη γκαντεμιά, ο αποκλεισμός για ένα πόντο και η FIBA

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν απόψε και η Πετρολίνα ΑΕΚ αποκλείστηκε κυριολεκτικά στον… πόντο και λόγω ενός άδικου κριτηρίου στην ισοβαθμία. Όσο για τη διαιτησία του ματς με τη Νεβέζις; Απλά τραγική!


Και κάπως έτσι οι Λαρνακείς παρά την ηρωική τους προσπάθεια στη ρεβάνς με τους Λιθουανούς δεν τα κατάφεραν να περάσουν στους ομίλους του FIBA Europe Cup και θα αναγκαστούν να μείνουν πρόωρα εκτός Ευρώπης.

Το σύστημα είναι αρκετά περίεργο και δίνει τη δυνατότητα σε κάποιες από τις ομάδες που αποκλείστηκαν στα προκριματικά να βρεθούν στους ομίλους, αρκεί να έχουν καλό συντελεστή. Η ΑΕΚ, λοιπόν, μετά το -30 του πρώτου ματς και αν η διαιτησία δεν ήταν τόσο κακή, ειδικά στο φινάλε, θα μπορούσε ακόμα και να την καλύψει. Τελικά, έφτασε στο τελικό +19, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να τη φέρει στους ομίλους.


Η Bnei Rav-Bariach Herzliya είχε την… πολυτέλεια να παίζει με την Πόρτο αρκετά αργά και γνωρίζοντας τα αποτελέσματα των άλλων παιχνιδιών, μπορούσε να βρεθεί η… Σολομώντεια Λύση για να περάσουν και οι δύο, όπερ και εγένετο.

Η Χιμίκ είχε συντελεστή -7 και ήταν η δεύτερη που πέρασε, ενώ το τρίτο εισιτήριο θα κρινόταν ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Balkan. Αμφότεροι είχαν -11 και η λογική έλεγε πως οι Βούλγαροι που είχαν δύο ήττες θα έμεναν απ’ έξω. Ωστόσο, τα κριτήρια της FIBA μερικές φορές είναι εκτός τόπου και χρόνου και στην προκειμένη περίπτωση μέτρησε η… καλύτερη επίθεση, που άφησε την κυπριακή ομάδα εκτός συνέχειας.

Όλα συνηγόρησαν για να έρθει αυτός ο αποκλεισμός. Σίγουρα φταίει και η κάκιστη εμφάνιση στη Λιθουανία, αλλά αυτό δεν ακυρώνει τα απίστευτα που συνέβησαν πριν από λίγη ώρα. Κρίμα για το κύρος τέτοιων διοργανώσεων!

Πηγή: cyprusbasket


715