Αποθεώνει την ΑΕΚ, τον πρόεδρο και τα ταλέντα μας ο Αρβανίτης (συνέντευξη)

Αποθεώνει την ΑΕΚ, τον πρόεδρο και τα ταλέντα μας ο Αρβανίτης (συνέντευξη) Αποθεώνει την ΑΕΚ, τον πρόεδρο και τα ταλέντα μας ο Αρβανίτης (συνέντευξη)

Το Eurohoops Olympia Basketball Camp είναι εδώ και χρόνια ένας… θεσμός, που κλέβει την παράσταση στα μπασκετικά, καλοκαιρινά δρώμενα της Ελλάδας, της Κύπρου και όχι μόνο, προσφέροντας στα παιδιά τη δυνατότητα να βελτιώνονται μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα, σε συνδυασμό με υψηλό επίπεδο διαμονής.

Ο Κώστας Μελέτης έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό προπονητικό τιμ στο οποίο ανήκει και ο πολλά υποσχόμενος, Μιχάλης Αρβανίτης.  

Ο ταλαντούχος τεχνικός αποτελεί σημαντικό στέλεχος της ομάδας που κάνει τη διαφορά και αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του στην προπονητική, ενώ από φέτος έκανε το μεγάλο βήμα, καθώς ανήκει στο επιτελείο των υποδομών της Πετρολίνα ΑΕΚ. Κάτω από τις άψογες συνθήκες που παρέχει η διοίκηση Λευκαρίτη, η ομάδα Κ16 και Κ14 Ανδρών αφήνει το στίγμα της στις αναπτυξιακές ηλικίες της κυπριακής καλαθόσφαιρας.


Ο Μιχάλης Αρβανίτης μίλησε αποκλειστικά στο Cyprusbasket.net για το Eurohoops Olympia Basketball Camp και για τις εντυπώσεις του από την ΑΕΚ…


Αναλυτικά όσα μας είπε:

Το Eurohoops Olympia Basketball Camp συνεχίζει ακάθεκτο συμπληρώνοντας 12 χρόνια ζωής. Ποιοι είναι οι λόγοι της επιτυχίας του;
Οι λόγοι της επιτυχίας του Eurohoops OBC είναι οι 3 πυλώνες της επιτυχίας σε οποιαδήποτε ομάδα ή οργανισμό. Η τεχνογνωσία και η εξειδίκευση που υπάρχει από τον κόουτς Μελέτη και τον κόουτς Σταμάτη που είναι άριστοι γνώστες του αθλήματος και των βασικών του μπάσκετ, έτσι ώστε εμείς οι υπόλοιποι προπονητές να είμαστε δίπλα τους και να γινόμαστε καλύτεροι και αυτό να περνάει σε κάθε παιδί ξεχωριστά. Η οργάνωση που υπάρχει σε οτιδήποτε αφορά την προπόνηση, τη διαμονή και την ασφάλεια των παιδιών. Και το βασικότερο. Η αγάπη που έχουμε απο τον κόουτς Μελέτη μέχρι και το ιατρικό team για την δουλειά μας. Ένα παράδειγμα. Στα meeting που κάνουμε την άνοιξη για την προετοιμασία του καμπ όλοι συζητάμε με ανυπομονησία οτι πλησιάζουν οι μέρες για το καμπ και τις σκληρές προπονήσεις που θα κάνουμε. Η σκληρή προπόνηση και η επιμονή ανταμείβονται. Και αυτό γίνεται κάθε καλοκαίρι στην Αρχαία Ολυμπία.

Τι προσφέρει στα παιδιά και πόσο τα βοηθάει να βελτιώνονται; 
Το OBC μέσω των εξειδικευμένων προγραμμάτων προσφέρει στο παιδί την δυνατότητα να δουλέψει αυτά που δεν μπορεί να δουλέψει κατά την διάρκεια της χρονιάς. Σε μιάμιση ώρα προπόνησης στις ομάδες τους,οι παίκτες δεν μπορούν να δουλέψουν τις λεπτομέρειες που θα τους κάνουν καλύτερους. Ο εκάστοτε προπονητής, οποιαδήποτε ομάδας, πρέπει σε μιάμιση ώρα να προετοιμάσει την ομάδα σε τεχνική,τακτική και φυσική κατάσταση. Αυτό δυστυχώς δεν μπορεί είναι εφικτό. Το OBC προσφέρει αυτή την δυνατότητα.Να μάθουν τα παιδιά την λεπτομέρεια που θα κάνει την διαφορά, τον τρόπο που θα βάλουν το κορμί τους, πως να ξεμαρκαριστούν, πως να σταματήσουν, πως να διαβάσουν τις φάσεις. Σε 6 μέρες που διαρκεί το κάθε πρόγραμμα παίρνουν τόσα ερεθίσματα λεπτομέρειας που το κύριο κέρδος του κάθε παιδιού είναι ο τρόπος δουλειάς για να γίνει καλύτερος. Να επικεντρωθεί στην λεπτομέρεια.

Μίλησέ μας λίγο για το προπονητικό τιμ και τις εγκαταστάσεις που λαμβάνει χώρα το καμπ…
Το προπονητικό team αποτελείται απο τον τεχνικό μας διευθυντή τον Κώστα Μελέτη και τον Κώστα Σταμάτη ως υπεύθυνο προγραμματισμού. Επίσης η παρουσία του κόουτς, Θανάση Κωνσταντώνη, που όλοι ξέρουμε τον ρόλο του στο ελληνικό μπάσκετ και το μερίδιο επιτυχίας του στις υποδομές του Πανιωνίου, όπως και ο κόουτς Αναστασόπουλος Γιάννης αποτελούν τιμή για μας τους μικρότερους να είμαστε δίπλα τους. Όταν αυτή η τετράδα αποτελεί την βάση του καμπ όλοι καταλαβαίνουν γιατί αυτό το καμπ κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο. Το προπονητικό team επίσης αποτελείται από : Ματθαίο Ανδρέα, Μουρμούρη Γιάννη, Σταμούλη Δημήτρη, Παπαϊωάννου Ευρυπίδη, Κατρά Ζοσεφίνα και εμένα. Παρόλο μικροί σε ηλικία όλοι οι προπονητές έχουν επιδείξει πολλές επιτυχίες με τις ομάδες τους στις μικρές ηλικίες. Το καμπ γίνεται στα ιερά χώματα της αρχαίας Ολυμπίας και χρησιμοποιούμε 3-4 κλειστά στον νομό Ηλείας. Το ξενοδοχείο μας παρέχει ότι χρειαζόμαστε για την διαμονή μας αφού είναι 4στερο και διαμονή των παιδιών σε 3κλινα ή 4κλινα δωμάτια.

Πώς πάει η προετοιμασία για φέτος; Θα έχει ανάλογη επιτυχία με τα προηγούμενα χρόνια;
Η προετοιμασία πάει παρά πολύ καλά, αφού μετα και την 2η χρονιά της συνεργασίας μας με το Eurohoops, θεωρούμε ότι θα σπάσουμε κάθε ρεκόρ προσέλευσης. Φέτος και με την παρουσία μου στην Κύπρο ευελπιστούμε σε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή από το νησί!

Εσύ εργάζεσαι στην ΑΕΚ στην Κύπρο. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;
Εγώ φέτος είχα την τιμή να έχω μια πρόταση από ένα σωματείο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε οργάνωση από τις ομάδες της Αθήνας. Γενικά, όμως θεωρώ ότι αν και η Κύπρος είναι ποδοσφαιρική χώρα και δεν έχει την βάση αριθμού αθλητών άλλων χωρών, υπάρχουν πολλά ταλέντα που έχουν τις δυνατότητες να προχωρήσουν και να δουλέψουν φτάνει να καταλάβουν ότι όλα είναι στο χέρι τους και ότι κανένας δεν τους χαρίσει ούτε χρόνο συμμετοχής, ούτε καριέρα. Αυτό το αναφέρω για την συζήτηση της μείωσης των ξένων στις ομάδες της Α’ Κατηγορίας. Υπάρχει ταλέντο, αλλά χωρίς σκληρή δουλεία δεν μπορεί κανένας να αναδείξει τις ικανότητες του.

Βλέπουμε την ΑΕΚ να ανεβαίνει διαρκώς στις υποδομές της τα τελευταία χρόνια… 
Εγώ, ως προπονητής, βλέπω μια διοίκηση δίπλα μας είτε είναι ανδρικό,είτε είναι υποδομές και έναν άνθρωπο που ξοδεύει χρόνο και χρήμα μόνο και μόνο για την αγάπη του προς την ομάδα (Λευκαρίτης Ανδρέας).

Μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα τμήματα που προπονείς;
Εγω έχω τα τμήματα u14 και u16. Το u14 πέτυχε τον στόχο του που ήταν η πρόκριση στην επίλεκτη φάση και πλέον δουλεύουμε για την νέα χρονιά. Προσπαθούμε να μάθουμε το σωστό μπάσκετ χωρίς ιδιαίτερη τακτική και με γνώμονα τα βασικά του μπάσκετ. Στο u16 είμαστε στις θέσεις των play offs, δυστυχώς είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών και υγείας και είναι γεγονός ότι δεν έχουμε παίξει ένα παιχνίδι πλήρης ακόμα. Θεωρώ ότι μετά το Πάσχα θα δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες και την δουλειά μας που κάνουμε τόσο καιρό. Στόχος μας είναι να είμαστε υγιείς, μετά από τόσα που περάσαμε φέτος, και να προσπαθήσουμε να είμαστε κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα καλύτεροι και όπου μας βγάλει.

Πηγή: cyprusbasket.net
256