Τα λάθη και οι ευθύνες του Ιδιάκεθ και οι ποιοτικές μεταγραφές που πρέπει να γίνουν

Τα λάθη και οι ευθύνες του Ιδιάκεθ και οι ποιοτικές μεταγραφές που πρέπει να γίνουν Τα λάθη και οι ευθύνες του Ιδιάκεθ και οι ποιοτικές μεταγραφές που πρέπει να γίνουν

Στο ξεκίνημα της σεζόν αποθεώναμε τον προπονητή και τους παίκτες μας για τον τρόπο που έπαιζαν, τις συνεχόμενες επιτυχίες και την πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη.


Όπως αποθεώναμε τους παίκτες μας και την τεχνική ηγεσία στα εύκολα, τώρα θα πρέπει να ασκήσουμε και την απαιτούμενη κριτική. Προσέξτε όμως γιατί η ισοπεδωτική κριτική και η μηδενιστική κριτική είναι πολύ διαφορετική από την καλόπιστη κριτική.

Εδώ εμείς είμαστε για να βοηθούμε και όχι για να δημιουργούμε προβλήματα. Πολλές φορές τονίστηκε ότι η ομάδα μας μετά τον τραυματισμό του Τομάς άρχισε να παρουσιάζει κάμψη στην απόδοση της. Και όσο περνούσε ο χρόνος αυτό γινόταν όλο και πιο έντονο. Αποκορύφωμα οι δυο ισοπαλίες με Αναγέννηση και Δόξα και η ήττα με κάτω τα χέρια από τον Απόλλωνα, ενώ είχαν δοθεί προειδοποιητικά σημάδια που δεν έλαβαν οι υπεύθυνοι σοβαρά υπόψη.


Η ήττα από τον Απόλλωνα έχει φέρει τεράστια μουρμούρα στον κόσμο. Δικαιολογημένη μέχρι ενός βαθμού, αφού και ο Ιδιάκεθ φέρει ευθύνη για την εικόνα της ομάδας μας εδώ και αρκετές βδομάδες. Δεν έχει καταφέρει να βρει λύσεις στην απουσία του Τομάς, δεν έχει καταφέρει να φέρει την ομάδα μας σε ένα επίπεδο να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, δεν έχει καταφέρει με το υπερβολικό rotation να ξεκουράσει παίκτες χωρίς βαθμολογικές συνέπειες κτλ…

Οι συχνοί τραυματισμοί σίγουρα προβληματίζουν την ομάδα μας. Το γεγονός ότι έχουμε αρκετούς μεγάλους ηλικιακά παίκτες είναι ένα θέμα, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε στη δεύτερη θέση, ένα βαθμό μόλις πίσω από την κορυφή.

Είναι καλό να μας ταρακουνήσει η ήττα από τον Απόλλωνα και να μας κάνει να δούμε τα αγωνιστικά μας προβλήματα κατάφατσα. Να τα αντιμετωπίσουμε σωστά και να μπορέσει και η τεχνική ηγεσία να βοηθήσει τους παίκτες της. Γιατί μέχρι στιγμής στο τελευταίο δίμηνο αυτό δεν έγινε σε ικανοποιητικό βαθμό. Όπως για παράδειγμα χθες, που η ομάδα σε ένα μεγάλο ντέρμπι δεν είχε το πάθος που θα έπρεπε.

Ένα άλλο θέμα είναι και οι μεταγραφές. Όλοι έχουμε εμπιστοσύνη στον Τσάβι Ρόκα, όμως θα πρέπει να κινηθούμε λίγο πιο γρήγορα. Ο χρόνος κυλά εις βάρος μας και ίσως οι κινήσεις πρώτης γραμμής που θα πρέπει να γίνουν να μην είναι μόνο μία, αλλά περισσότερες.

Όλα αυτά τα λέμε και τα γράφουμε γιατί θέλουμε η ομάδα μας να βρει τα πόδια της. Πιστεύουμε στους παίκτες μας, πιστεύουμε στον προπονητή μας όσο στηρίζεται από τη διοίκηση και τον Τσάβι και φυσικά εμπιστευόμαστε τον Ρόκα.

Όλοι μαζί θα βάλουμε το λιθαράκι μας για να φέρουμε την ομάδα ξανά εκεί που θέλουμε. Μακριά όμως από την έντονη μουρμούρα και την ισοπεδωτική κριτική.

898