Όταν ο Ντατόρου τους έστειλε για… μπάνια (pics&video)

Όταν ο Ντατόρου τους έστειλε για… μπάνια (pics&video) Όταν ο Ντατόρου τους έστειλε για… μπάνια (pics&video)

Σαν σήμερα στις 19 Απριλίου 2006 ΑΕΚ και Ανόρθωση αναμετρήθηκαν στα προημιτελικά του κυπέλλου με την ομάδα της Λάρνακας να σημειώνει μια επική πρόκριση.


Αναμφίβολα, η πιο επεισοδιακή σύγκρουση των δύο ομάδων. Η κληρωτίδα έφερε τις δύο ομάδες να συγκρούονται για τους 8 του κυπέλλου.

Στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στο ΓΣΖ, η ΑΕΚ πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, μιας και κέρδισε με 2-0 την Ανόρθωση, χάρις σε γκολ των Ντατόρου και Όλισε.


Στον πρώτο επαναληπτικό, η ομάδα της Αμμοχώστου τα έπαιζε όλα και όλα για την πρόκριση. Είχε μεν την υπεροχή, ωστόσο δεν κατάφερνε να σημείωσει κάποιο τέρμα και να ξεκλειδώσει την άμυνα της ΑΕΚ. Το ρολόι έδειχνε το 55ο λεπτό, όταν σημειώθηκε βλάβη στους προβολείς, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα.

Στις δικαστικές αίθουσες αποφασίστηκε η εκ νέου διεξαγωγή του παιχνιδιού από την αρχή, μιας και κάτι τέτοιο προνοούσε το απηρχαιωμένο καταστατικό της ομοσπονδίας, έτσι οι δύο ομάδες τα είπαν ξανά στις 19/4/2006.

Η Ανόρθωση στο 33' προηγείτο ήδη με 2-0 χάρις σε γκολ των Καράμπας και Νικολάου. Το πολυπόθητο τρίτο τέρμα για τους κυανόλευκους, ήρθε στο 77', με κεφαλιά του Γιώργου Ξενίδη. Ήδη τα προεόρτια πρόκρισης είχαν αρχίσει στην ομάδα της Αμμοχώστου, ωστόσο μπάλα είναι και γυρίζει και αν δεν ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα τίποτα δεν τελειώνει. Με γκολ του Ντατόρου στις καθυστερήσεις, η ΑΕΚ μείωσε μεν σε 3-1, πήρε όμως την πρόκριση για τους τέσσερις του θεσμού.

 

Από balla

179