Γι’ αυτό θα μείνει ο Καταλά…

Γι’ αυτό θα μείνει ο Καταλά… Γι’ αυτό θα μείνει ο Καταλά…

Η απόφαση για παραμονή του Νταβίντ Καταλά στο ρόστερ της ΑΕΚ δεν ήταν εύκολη για τον Τσάβι Ρόκα. Όχι γιατί αμφιβάλλει για την αξία του Ισπανού στόπερ αλλά πολύ περισσότερο για τα χρονάκια που κουβαλά στις πλάτες του. Βαδίζει στα 38 του χρόνια, όμως ο ίδιος έχει μεταφέρει στον Ρόκα ότι θέλει να συνεχίσει άλλον ένα χρόνο και να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.


Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ έχει ζυγίσει όλα τα δεδομένα και είναι θετικός σε παραμονή του Καταλά και τη νέα περίοδο. Εφόσον «κλειδώσει» η παραμονή του, ο έμπειρος στόπερ θα είναι για έκτη συνεχόμενη σεζόν στο ρόστερ της ΑΕΚ. Θα γίνει ένας από τους μακροβιότερους ξένους στην ιστορία του συλλόγου και μάλιστα με πάρα πολλές συμμετοχές. Είναι, όμως, μόνο αγωνιστικοί οι λόγοι που ο Ρόκα αποφάσισε να κρατήσει τον Καταλά στην ομάδα; Είναι πολύ πιθανόν ο Καταλά τη νέα σεζόν να μην έχει στα πόδια του τόσα παιχνίδια όσα είχε φέτος αλλά και τις προηγούμενες σεζόν.

Ο Ρόκα αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση ακόμη ενός κεντρικού αμυντικού που θα προορίζεται ως βασικός, με τον Καταλά να αποτελεί μια έμπειρη λύση για το κέντρο της άμυνας αλλά να είναι στον πάγκο. Ο Ρόκα γνωρίζει πολύ καλά ότι με τον Καταλά στα αποδυτήρια τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.


Ο αρχηγός της ΑΕΚ αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου και αυτό έχει μετρήσει στη ζυγαριά του Ρόκα. Και να μην μπορέσει ο Καταλά να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΑΕΚ της νέας περιόδου, θα έχει σίγουρα ρόλο στα αποδυτήρια.

Ξέρει την ΑΕΚ καλύτερα από τον καθένα, μετρά σχεδόν 200 συμμετοχές την τελευταία πενταετία και η παρουσία του και τη νέα σεζόν θα έχει πολλαπλά οφέλη. Έτσι, ο Καταλά συνεχίζει στην ΑΕΚ, όπως είχαμε επισημάνει αμέσως μετά το ματς με την ΑΕΛ, και με το τέλος της επόμενης περιόδου θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια.

Πηγή: GoalNews

 

180