Πενηντάρα και δεν μπορεί να υποτιμηθεί!

Πενηντάρα και δεν μπορεί να υποτιμηθεί! Πενηντάρα και δεν μπορεί να υποτιμηθεί!

Η πρώτη σημαντική ημερομηνία της χρονιάς είναι η ερχόμενη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, αφού θα προκύψουν οι πρώτοι αντίπαλοι της χρονιάς.


Μπορεί ο Ιμανόλ Ιδιακέθ και οι ποδοσφαιριστές του σήμερα να πραγματοποιήσουν ασκήσεις επί… χόρτου, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι αγωνιούν για να μάθουν τα πρώτα εμπόδια στο φετινό Ευρωπαϊκό τους οδοιπορικό. Η αρχή θα γίνει στις 29 Ιουνίου με την ομάδα που η ΑΕΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει για τον πρώτο προκριματικό γύρο, ο οποίος θα έχει και ιστορικό χαρακτήρα, όντας ο πρώτος στην «Αρένα».

Πενήντα είναι οι πιθανοί αντίπαλοι που θα βρεθούν στο γκρουπ των αδύνατων το μεσημέρι της Δευτέρας και σαφέστατα οι Λαρνακείς θέλουν πρωτίστως να αποφύγουν το μακρινό ταξίδι. Κάτι τέτοιο θα συνεπάγεται με αντίπαλους από Ιρλανδία, Εσθονία, Γιβραλτάρ, Λετονία, Φιλανδία, Ισλανδία, Λιθουανία, Ουαλία, αλλά και Βόρειο Ιρλανδία, όπως και πέρσι.


Από εκεί και πέρα, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να υποτιμηθούν αντίπαλοι από χώρες που βρίσκοντα υψηλά στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, όπως αυτές από Σερβία, Σλοβενία, Σλοβακία και Ουγγαρία. Βάση και των πεπραγμένων των Κυπριακών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης, ενδεχομένως οι κιτρινοπράσινοι να δείχνουν προτίμηση σε αντίπαλο ή αντίπαλους από Λουξεμβούργο, Αλβανία, Νήσους Φαρόε, Σαν Μαρίνο, Ανδόρα και Μάλτα.

Σε κάθε περίπτωση, μια σοβαρή ΑΕΚ με όπλο και την έδρα της, μπορεί, εύκολα ή δύσκολα να κάμψει την αντίσταση κάθε πιθανού αντίπαλου, φτάνει να καταθέσει στο γήπεδο τα στοιχεία που την έχουν ανεβάσει στην Κυπριακή ελίτ.

Πηγή: www.24sports.com.cy

170