Η αποτύπωση της προσπάθειας για εξεύρεση λύσεων

Η αποτύπωση της προσπάθειας για εξεύρεση λύσεων Η αποτύπωση της προσπάθειας για εξεύρεση λύσεων

Το να ασκηθεί κριτική για το πρώτο φιλικό προετοιμασίας της ΑΕΚ θα ήταν άστοχο, μιας και ούτε η περίοδος, ούτε η δυναμικότητα του αντίπαλου ήταν τέτοια που να προσφέρονται για συμπεράσματα.


Βέβαια το πρόσημο δεν μπορεί παρά να είναι θετικό από τη στιγμή που η ομάδα της Λάρνακας φιλοδώρησε με πέντε γκολ την αντίπαλό της και έβαλε ένα τουβλάκι στο κτίσιμο ψυχολογίας εν όψει των επίσημων αγώνων. Άλλωστε η πρώτη μονομαχία της χρονιάς και η 30η Ιουνίου δεν απέχει τόσο πολύ και σίγουρα σε μια χρονική φάση που τα πόδια θα είναι βαρετά, η αυτοπεποίθηση μπορεί να αποτελέσει κλειδί στις... παγίδες του πρώτου και δεύτερου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ.

Παρόλ' αυτά η συμπερίληψη στο αρχικό σχήμα του φιλικού τεσσάρων Κύπριων ποδοσφαιριστών, εκ των οποίων οι τρεις νεαροί, δεν μπορεί παρά να αποτυπώνει την προσπάθεια του Ιμανόλ Ιδιακέθ να βρει λύσεις εκ των έσω προκειμένου να κάνει με μεγαλύτερη ευκολία το ροτέισον κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που η ΑΕΚ θα έχει ως στόχο το νταμπλ, αλλά και πιο πριν την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, θα απαιτηθεί κάθε συνδρομή από ένα ρόστερ με υψηλό μέσο όρο ηλικίας.


Ιδιαίτερα το γεγονός ότι στα τρία από τα πέντε γκολ της ομάδα της Λάρνακας, είχαν συμμετοχή δύο νεαροί παίκτες που διεκδικούν ακόμα και φανέλα βασικού, δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Ο Ονησίφορος Ρουσίας έκλεψε βεβαίως τις εντυπώσεις με τα δύο γκολ που πέτυχε σε διάστημα έξι λεπτών, ενώ ο Έκτορ Χέφελ είχε δημιουργικό ρόλο σε δύο περιπτώσεις. Μάλιστα το τέταρτο γκολ της ΑΕΚ ήρθε από συνδυασμού του Ολλανδού μέσου και του Κύπριου επιθετικού, συνεργασία την οποίαν δεν αποκλείεται να δούμε και σε επίσημους αγώνες.

Πηγή: www.24sports.com.cy

172