Μόνο έτσι για το μέγα βήμα, την πραγματοποίηση του ονείρου!

Μόνο έτσι για το μέγα βήμα, την πραγματοποίηση του ονείρου! Μόνο έτσι για το μέγα βήμα, την πραγματοποίηση του ονείρου!

Αν θυμάστε στο περσινό πρωτάθλημα ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ δέχθηκε μέχρι και αυστηρή κριτική για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το ρόστερ του, ειδικά στα αρχικά στάδια του πρωταθλήματος.

Μέχρι και επτά με οκτώ αλλαγές έκανε στο αρχικό σχήμα όταν η ομάδα έπαιζε και τότε στα πλέι οφ με την Σλόβαν Λίμπερετς και άρχιζε και το πρωτάθλημα. Τώρα οι παίκτες είναι ακόμα περισσότεροι και ποιο υπολογίσιμοι με την έννοια ότι ανέβηκε κατακόρυφα και η ποιότητα στην ομάδα της Λάρνακας.

Έτσι, ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ θα έχει ακόμη πιο δύσκολο έργο, όσον αφορά τις επιλογές του για την ενδεκάδα και σε ποιους θα δίνει την ευκαιρία να αγωνίζονται όταν θα θέλει να δίνει ανάσες σε κάποιους άλλους που τραβάνε περισσότερο κουπί. Αυτό θα πρέπει να γίνει για να αποφευχθούν απώλειες βαθμών από ομάδες που έχουν διαφορετικούς στόχους από τους «κιτρινοπράσινους».


Η ευθύνη, βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν βαραίνει μόνο τον προπονητή, αλλά και όλους εκείνους τους παίκτες που απαιτούν και διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα.

Μόνο έτσι μια ομάδα γίνεται καλύτερη και πιο διεκδικητική. Μέσου του συναγωνισμού για μια θέση στο αρχικό σχήμα. Αυτό θα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την ΑΕΚ σε σχέση με την ομάδα και το ρόστερ των τελευταίων τριών χρόνων που η ομάδα της Λάρνακας διεκδικούσε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Αν ο Βάσκος τεχνικός διαχειριστεί σωστά αυτό τον υγιή συναγωνισμό, τότε οι πιθανότητες για να πανηγυρίσει το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της θα αυξηθούν κατά πολύ.

Πηγή: www.sigmalive.com

 

144