Στο «θερμό» τους θα εξαρτηθούν πολλά και στην Αρένα ο άθλος!

Στο «θερμό» τους θα εξαρτηθούν πολλά και στην Αρένα ο άθλος! Στο «θερμό» τους θα εξαρτηθούν πολλά και στην Αρένα ο άθλος!

Σε δύο «Αρένες» θα κριθεί η μάχη των πλέι οφ μεταξύ Βικτόρια Πλζεν και ΑΕΚ Λάρνακας, με φόντο την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ


Σε δύο «Αρένες» θα κριθεί η μάχη των πλέι οφ μεταξύ Βικτόρια Πλζεν και ΑΕΚ Λάρνακας, με φόντο την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και φυσικά... μερικά εκατομμύρια ευρώ μπόνους.

Η πρώτη μάχη θα διεξαχθεί στο «Doosan Arena», έδρα της Βικτόρια, που είναι χωρητικότητας λίγο περισσότερο από δέκα χιλιάδων. Μάλιστα, οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Τσεχία αναφέρουν ότι το κοινό της Βικτόρια είναι ιδιαίτερα θερμό ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.


Οι οπαδοί της Βικτόρια Πλζεν στηρίζουν μαζικά την ομάδα τους στους αγώνες της Ευρώπης και στην αναμέτρηση της 17ης Αυγούστου με την ΑΕΚ πιστεύεται ότι γύρω στους 10 χιλιάδες υποστηρικτές της θα δημιουργήσουν καυτή ατμόσφαιρα.

Είναι ενδεικτικό ότι οι οπαδοί της Βικτόρια έχουν ψηφιστεί ως οι καλύτεροι και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές στην Τσεχία τα τελευταία χρόνια, ενώ κατέχουν και τον υψηλότερο μέσο όρο προσέλευσης στη χώρα τους.

Στην ΑΕΚ, ωστόσο, θέλουν να πιστεύουν ότι η πρόκριση θα παιχτεί στη δική τους «αρένα», στο «ΑΕΚ Αρένα». Το βράδυ της 24ης Αυγούστου (τότε οι πλείστοι Λαρνακείς θα έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους) η ομάδα του Ιδιάκεθ με τη θερμή στήριξη πέραν των 5.000 οπαδών της, όπως συνέβη και στον αγώνα με την Ντιναμό Μινσκ, μπορεί να πάρει το πολυπόθητο αποτέλεσμα που θα της δώσει το εισιτήριο για τους ομίλους.

Το ζήτημα είναι να καταφέρει η ΑΕΚ να επιστρέψει από την Τσεχία μ’ ένα καλό αποτέλεσμα.

Μέσα στο «Doosan Arena» θα εξαρτηθούν πολλά. Η μνήμη όλων των ΑΕΚτζήδων ταξιδεύει αυτές τις μέρες στον Αύγουστο του 2011, έξι χρόνια πριν, όταν η ομάδα του Τον Κάανεν (τότε) αποσπούσε λευκή ισοπαλία μέσα στην έδρα τής Ρόζεμποργκ και στον επαναληπτικό του «Αντώνης Παπαδόπουλος», μπροστά σε περίπου 6.000 οπαδούς της, κέρδιζε τους Νορβηγούς με 2-1 (δύο γκολ του Γκρέγκορ Φαν Ντάικ από την άσπρη βούλα) και γινόταν η πρώτη κυπριακή ομάδα που πετύχαινε είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Για να δούμε αν οι κιτρινοπράσινοι θα επαναλάβουν τον άθλο.

Πηγή: www.politis.com.cy

171