Μάγκας Ιδιάκεθ και η... επιστράτευση του εργαλείου!

Μάγκας Ιδιάκεθ και η... επιστράτευση του εργαλείου! Μάγκας Ιδιάκεθ και η... επιστράτευση του εργαλείου!

Έκπληξη θα ήταν αν ο Ιμανόλ Ιδιακέθ δεν επέλεγε μια εντεκάδα που δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να προβλέψει το βράδυ της Δευτέρας στο ΓΣΖ, με τον Ισπανό τεχνικό να πραγματοποιεί τομές κυρίως στη μεσαία γραμμή. Οι επιλογές σε άμυνα και επίθεση κρίνονται ορθολογικές με τους Ακοράν και Τέτε να αποτελούν τα επιθετικογενή μπακ, από τη στιγμή που η ΑΕΚ είχε την ετικέτα του φαβορί, γεγονός που δικαιώθηκε πανηγυρικά.


Από εκεί και πέρα η αντικατάσταση του Ζουάν Τομάς από τον Έκτορ Χέφελ κρίνεται δίκαιη από τη στιγμή που ο βραχύσωμος Ισπανός μέσος έχει μείνει στην εμφάνιση και τα δύο γκολ απέναντι στην Λίνκολν, την ίδια στιγμή που ο Ολλανδός κερδίζει τις εντυπώσεις όπου και αν αγωνιστεί. Σημείο αναφοράς αποτελεί η επιστράτευση του εργαλείου που λέγεται Χουάν Τρουγιόλς στη μεσαία γραμμή και η ταυτόχρονη επιστροφή στον πάγκο για τους Νάτσο Κάσες και Βίνσεντ Λαμπάν.

Σίγουρα η κριτική θα ήταν διαφορετική αν η ΑΕΚ δεν σκόρπιζε στους… τέσσερις ανέμους τους «φτεροπόδαρους» ωστόσο δικαίως ή αδίκως όλα κρίνονται από το τελικό αποτέλεσμα, με τον Ιμανόλ Ιδιακέθ να μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος. Άλλωστε η μεσαία γραμμή των κιτρινοπράσινων παρουσιάζει φέτος τέτοιο βάθος λόγω εσωτερικών και εξωτερικών προσθηκών, που μοιραία όλο και κάποιος πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής θα μένει ακόμα και εκτός αποστολής.


Συνοπτικά για τις δύο θέσεις των ανασταλτικών μέσων, συναγωνίζονται εβδομαδιαίως οι Λαρένα, Λαμπάν, Κάσες, Τρουγιόλς αλλά και Μπόλιεβιτς. Μάλιστα αν αναλογιστεί κανείς ότι ένας υγιής Λαρένα φαντάζει αναντικατάστατος, είναι λογικό στις προπονήσεις να πέφτουν… κορμία για τη μια θέση που απομένει με τέσσερις υποψήφιους.

Πηγή: www.24sports.com.cy

156