Τέτοια... γλύκα να έχει πάντα!

Τέτοια... γλύκα να έχει πάντα! Τέτοια... γλύκα να έχει πάντα!

Αυτή την ΑΕΚ θέλει να βλέπει ο κόσμος της! Ομάδα με τα όλα της! Έκανε σκόνη και θρύψαλα τον Ερμή και συνεχίζει τις ψηλές πτήσεις, στέλνοντας από νωρίς το μήνυμα πως και φέτος θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου.

Από το πρώτο λεπτό οι παίκτες του Ιμανόλ Ιδιάκεθ ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και έχοντας εξαιρετικό passing game και ορθολογιστική ανάπτυξη, ειδικά από το αριστερό φτερό (οι Τέτε και Χέφελ έκαναν «όργια» από τα αριστερά) απ’ όπου προήλθαν τα πρώτα δύο γκολ, έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Κανείς από τους κιτρινοπράσινους δεν υστέρησε. Μάλιστα, αν ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια και αν ο πορτιέρο του Ερμή, Νόβακ, δεν ήταν σε καλή βραδιά, τότε ενδεχομένως η ΑΕΚ να πετύχαινε προψές την ευρύτερη νίκη της στην 23χρονη ιστορία της.


Μπορεί οι κιτρινοπράσινοι να πέτυχαν τέσσερα γκολ, αλλά έχασαν κλασικές ευκαιρίες με το τσουβάλι. Το ενθαρρυντικό για την ΑΕΚ είναι ότι δεν έριξε ρυθμούς στην επανάληψη παρόλο που προηγείτο από το πρώτο ημίχρονο με 0-3. Αντίθετα, συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει με μανία και άλλα γκολ, προσφέροντας παράλληλα πολύ ωραίο θέαμα στους φίλους της.

Είναι αλήθεια πως ούτε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ΑΕΚ δεν ανέμενε τόσο άνετη επικράτηση μέσα στην παλιά της έδρα. Ήταν μια εξαιρετική ΑΕΚ, που ζευγάρωσε τις νίκες της στο πρωτάθλημα (6-0 η αναλογία τερμάτων) και ατενίζει με αισιοδοξία τη δύσκολη συνέχεια.

Τη χαρά της σπουδαίας εμφάνισης και της μεγάλης νίκης επισκίασε κάπως ο τραυματισμός του Φλοριάν Τολμές (πέτυχε δύο γκολ ο Γάλλος), ο οποίος πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και στην ΑΕΚ βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων. Ο Τολμές πέτυχε τα πρώτα δύο φετινά του τέρματα στο πρωτάθλημα, ενώ σκόραρε τρεις φορές και στην Ευρώπη.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Tετάρτης 13/9)

123