Έχει αυτή την ευχέρεια!

Έχει αυτή την ευχέρεια! Έχει αυτή την ευχέρεια!

Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα, χωρίς χρονοτριβή και… φιλολογίες. Ιδού οι παίκτες που είχε η ΑΕΚ στον πάγκο της στον αγώνα με τον Ερμή: Γιωργαλλίδης, Αντωνιάδης, Νέλσον, Πάνκοφ, Εγγλέζου, Μαλόκου, Λαμπάν, Μπόλιεβιτς, Κάσες, Τομάς και Μυτίδης. Οι τρεις τελευταίοι είχαν μπει στο παιχνίδι ως αλλαγή. Οποιοσδήποτε εξ αυτών μπορεί να παίξει στην αρχική ενδεκάδα. Οι πλείστοι, τουλάχιστον.

Αυτό καταδεικνύει περίτρανα το… βάθος που έχει το φετινό ρόστερ της ομάδας της Λάρνακας. Ας μην ξεχνάμε πως έμειναν εκτός αποστολής ακόμη οι Ρουσιάς, Χαραλαμπίδης και Σόρια! Οι λύσεις για τον Ιμανόλ Ιδιακέθ είναι φέτος προφανώς πάρα πολλές και το έργο του για τον καταρτισμό της ενδεκάδας και της αποστολής, είναι πολύ πιο δύσκολο σε σχέση με πέρυσι.

Προφανώς υπάρχουν παίκτες που δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν. Κάποιοι, κάτι που ισχύει σε όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες, βρίσκονται σε ένα… ψηλότερο σκαλοπάτι. Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που να έχει δύο ισάξιες ενδεκάδες – μεγαλύτερο παραμύθι στο ποδόσφαιρο δεν έχει εφευρεθεί!

Όμως, είναι σημαντικό να έχεις ποιοτικές λύσεις, που μπορεί να θεωρούνται εναλλακτικές σε πρώτη φάση, αλλά στη σεζόν ενδέχεται να γίνουν και βασικές. Ο Τομάς για παράδειγμα, δεν μπορεί να θεωρηθεί… παγκίτης.

Η σεζόν είναι μεγάλη και θα χρειαστούν όλοι. Ο Ιμανόλ Ιδιακέθ συνηθίζει να κάνει ροτέισιον, αλλά και να αλλάζει τα πλάνα του – και κατ’ επέκταση το σχήμα του, ανάλογα με τον αντίπαλο. Οι πολλές λύσεις στο ρόστερ, του δίνουν αυτή την ευχέρεια.

Πηγή: www.sport-fm.com.cy
62