Δεν υπάρχει άλλος!

Δεν υπάρχει άλλος! Δεν υπάρχει άλλος!

Η ΑΕΚ είναι ομάδα η οποία δεν βασίζεται σε έναν ή δύο ποδοσφαιριστές. Δεν είναι τόσο μεγάλη η… εξάρτησή της από… μεμονωμένα άτομα. Ωστόσο, αν θα έπρεπε να σταθούμε σε κάποιους ή κάποιον παίκτη συγκεκριμένα, ο οποίος στα… καλά του ανεβάζει επίπεδο ολόκληρη την ομάδα, αυτός είναι ο Χόρχε Λαρένα.    


Από την απόδοση του Ισπανού μέσου εξαρτώνται, όντως, πολλά για την ομάδα της Λάρνακας. Όταν είναι σε ψηλό επίπεδο, είναι εμφανές ότι μπορεί να παρασύρει όλους. Η κυκλοφορία της μπάλας, η δημιουργία, είναι στοιχεία που περνάνε από τα πόδια του σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όταν ο Λαρένα δεν είναι στα καλύτερά του, η ΑΕΚ παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα σ’ αυτά τα κομμάτια στο παιχνίδι της.        

Τι κι αν έχει συμπληρώσει πρόσφατα (στις 29 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένα) τα 36 του χρόνια και μπήκε ήδη στα 37; Ο Λαρένα είναι ο άνθρωπος που αποδεικνύει πως όταν έχεις ποιότητα και καλή προσωπική ζωή (τεράστια υπόθεση), στο ποδόσφαιρο δεν μετράει πάντα το τι γράφει η ταυτότητά σου.


Το περασμένο καλοκαίρι γινόταν λόγος για το αν θα… αντέξει. Ο Τσάβι Ρόκα έφερε στην ομάδα τον Νάτσο Κάσες, ενισχύοντας την μεσαία γραμμή προκειμένου να υπάρχουν περισσότερες λύσεις, αλλά ο τελευταίος προς το παρόν δεν έχει αγωνιστεί όσο θα περίμενε κανείς.      

Ο Λαρένα έπαιξε βασικός σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος εκτός από αυτό με τον Ολυμπιακό, όταν χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή αφού λίγες μέρες προηγουμένως είχε παίξει για ενενήντα λεπτά στον επαναληπτικό με τη Βικτόρια Πλζεν στην «Αρένα». Συνυπολογίζοντας και την Ευρώπη, ο Ισπανός μέσος δεν έχει χάσει ματς, αφού έλαβε μέρος και στους οκτώ αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ!

Σύνολο λοιπόν 14 και κακά τα ψέματα, δεν είναι και λίγα. Ο Ιμανόλ Ιδιακέθ θα πρέπει να βρει τον τρόπο να διαχειριστεί σωστά τον 36χρονο ποδοσφαιριστή και όταν μπορεί να του δίνει τις απαραίτητες ανάσες, ούτως ώστε να τον έχει φρέσκο εκεί που θα τον χρειαστεί πολύ περισσότερο…

Πηγή: www.sport-fm.com.cy


536