Πως αλλάζει το κλίμα; Με νίκη στη Λεμεσό φυσικά…

Πως αλλάζει το κλίμα; Με νίκη στη Λεμεσό φυσικά… Πως αλλάζει το κλίμα; Με νίκη στη Λεμεσό φυσικά…

Ο παράγοντας έδρα δεν θα είναι ένα όπλο που θα μπορέσει να αξιοποιήσει η ΑΕΚ στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, μιας και οι αγωνιστικές της υποχρεώσεις την στέλνουν στη Λεμεσό. Αυτή θα είναι η τέταρτη εκτός έδρας δοκιμασία για τους κιτρινοπράσινους στο φετινό μαραθώνιο, με τον απολογισμό να μην είναι ικανοποιητικός για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.


Με εξαίρεση το διπλό στην έδρα του Ερμή, η οποία είναι το ΓΣΖ με ότι αυτό συνεπάγεται, οι Λαρνακείς δεν έχουν καταφέρει να επιστρέψουν από εκτός έδρας αποστολή με τρίποντο. Οι επισκέψεις σε ΓΣΠ και «Αμμόχωστος-Επιστροφή» δεν συνοδεύτηκαν από το επιθυμητό αποτέλεσμα και έτσι η έξοδος στο «Τσίρειο» προσφέρεται για ανατροπή των δεδομένων.

Ακόμα και στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις το φετινό καλοκαίρι, η ΑΕΚ έδειξε μια αδυναμία ως προς το να πάρει νίκες εκτός έδρας, ωστόσο μια μόλις ήττα καταγράφηκε και αυτή στην Τσεχία. Ισόπαλες έληξαν οι εκδρομές σε Γιβραλτάρ και Λευκορωσία απέναντι σε Λίνκολν και Διναμό Μινσκ, ενώ η μοναδική νίκη πανηγυρίστηκε στην Ιρλανδια και την έδρα της Κορκ Σίτι.


Αυτά βέβαια είναι τα δεδομένα με τα οποία οι Λαρνακείς πορεύτηκαν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου και η ανατροπή τους είναι εφικτή, αρχής γενομένης από τον αυριανό αγώνα με τον Άρη. Απέναντι στην «ελαφρά ταξιαρχία», η ΑΕΚ θέλει να μπει ξανά στις ράγες του πρωταθλητισμού, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι αποστάσεις που δημιουργήθηκαν κατά τη σειρά των αποτυχημένων αποτελεσμάτων, δεν είναι απαγορευτικές ώστε να καλυφθούν.

Πηγή: 24sports

159