Έχει ακόμη μπόλικη δουλειά με τις ανανεώσεις ο Ρόκα

Έχει ακόμη μπόλικη δουλειά με τις ανανεώσεις ο Ρόκα Έχει ακόμη μπόλικη δουλειά με τις ανανεώσεις ο Ρόκα

Φλοριάν και Τρισκόφσκι έκαναν την αρχή στο θέμα των ανανεώσεων στην ΑΕΚ, βάζοντας την υπογραφή τους σε νέα συμβόλαια με διάρκεια μέχρι το 2020, δεν θα είναι ωστόσο και οι τελευταίοι αφού ακολουθούν οι επόμενοι.


Πρόθεση του Τσάβι Ρόκα είναι να κρατήσει τους πλείστους ποδοσφαιριστές από το υφιστάμενο ρόστερ. Έχει (απο)δείξει εξάλλου ότι δεν του αρέσουν και ιδιαίτερα οι πολλές αλλαγές, ποντάροντας πολύ στη διατήρηση του βασικού κορμού και κατ’ επέκταση της ομοιογένειας, με όσα οφέλη προσδίδονται από αυτήν.

Είναι επίσης γνωστό ότι δεν βλέπει την… ταυτότητα του παίκτη, την ηλικία του δηλαδή, αλλά στο αν και τι μπορεί να προσφέρει. Για παράδειγμα, τι κι αν ο Λαρένα έχει ήδη πατήσει τα 36 και ο Ακοράν συμπληρώνει τα 35 τον Ιανουάριο (τελειώνουν τα συμβόλαιά τους); Πώς να μην τους κρατήσει με τις φετινές τους εμφανίσεις;


Πρόκειται εξάλλου για δύο από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ομάδας, είναι άψογοι επαγγελματίες, κάνουν πολύ καλή εξωγηπεδική ζωή και δείχνουν στο γήπεδο ότι η ηλικία τους δεν παίζει κανένα ρόλο. Ήδη ο Λαρένα εξέφρασε την επιθυμία του όπως παραμείνει στην ομάδα, με δηλώσεις του στη Cytavision μετά τον αγώνα με τον Εθνικό.

Εξαιρετική σεζόν κάνει και ο Μοϊσόφ, ο οποίος επίσης θα κληθεί για να ανανεώσει το συμβόλαιό του, κάτι που ισχύει και για τον Τέτε που επίσης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Γενικώς πάντως, αρκετά είναι τα συμβόλαια που λήγουν τον Μάιο του 2018. Μουρίγιο, Τρουγιόλς, Νέλσον, Μαλόκου, Πάνκοφ, Γιωργαλλίδης, Χουάν Πάμπλο, Καταλά, Εγγλέζου και Μπόλιεβιτς μένουν ελεύθεροι, ενώ λίγο διαφορετική είναι η περίπτωση του Χοάν Τομάς, ο οποίος υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι συμβόλαιο για 1+1 χρόνια, με την ΑΕΚ να διατηρεί την οψιόν ανανέωσής του. Ενδέχεται και η περίπτωση του Μπόλιεβιτς να είναι τέτοια, παρότι η ανακοίνωση έκανε λόγο για συμφωνία δύο χρόνων. Συνολικά, τα συμβόλαια που λήγουν ανέρχονται στα 15!

Πηγή: sportfm


273