Μεγάλη σημασία για περισσότερους από ένα λόγους

Μεγάλη σημασία για περισσότερους από ένα λόγους Μεγάλη σημασία για περισσότερους από ένα λόγους

Μετά από ένα δεκαήμερο, η ΑΕΚ επιστρέφει στην έδρα της με στόχο την ταυτόχρονη επιστροφή και στις επιτυχίες. Η τρίτη ημέρα του 2018 συνοδεύτηκε με το τελευταίο χρονικά τρίποντο για τους Λαρνακείς απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, το οποίο συνοδεύτηκε από την προσωρινή απομόνωση στο ρετιρέ της βαθμολογίας, με τρεις βαθμούς διαφορά από την Ανόρθωση.   


Η δέκατη φετινή αγωνιστική υποχρέωση της ΑΕΚ στην «Αρένα» σαφώς και έχει μεγάλη σημασία για περισσότερους από έναν λόγους. Πέραν βέβαια του βαθμολογικού κομματιού, η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιακέθ γνωρίζει ότι Απόλλων και Ανόρθωση θα μονομαχήσουν, δίνοντας της την ευκαιρία να αναλάβει εκ νέου τα ηνία του μαραθωνίου.    

Επιπρόσθετο κίνητρο είναι η διατήρηση του εντός έδρας αήττητου κατά τη φετινή περίοδο, με τους κιτρινοπράσινους να απαριθμούν εφτά επιτυχίες και τρεις ισοπαλίες απέναντι σε Ερμή, Ανόρθωση και Απόλλων. Μάλιστα σε πέντε αναμετρήσεις η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει το μηδέν παθητικό με εξαιρέσεις να αποτελούν οι τρεις αγώνες που συνοδεύτηκαν από βαθμολογικές απώλειες, αλλά και το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ όπου το σκορ που σημειώθηκε ήταν το 3-1.


Η ήττα στο ντέρμπι έφερε απογοήτευση αλλά όχι ρίψη λευκής πετσέτας με τον Ιμανόλ Ιδιακέθ να επιχειρεί ανύψωση ηθικού προκειμένου οι Λαρνακείς να διατηρήσουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο. Μπορεί η συγκομιδή των τελευταίων τεσσάρων αγώνων να μην ήταν η επιθυμητή, ωστόσο υπάρχει και το υλικό και η ποιότητα για άμεση επιστροφή στις νίκες και ενώ στο βάθος αχνοφαίνεται το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.

 Πηγή: www.24sports.com.cy

 
 


160