Μία τριετία όπου την... πατούσαμε!

Μία τριετία όπου την... πατούσαμε! Μία τριετία όπου την... πατούσαμε!

Σε μια πολύ κρίσιμη και καθοριστική περίοδο εισήλθε η ΑΕΚ σε σχέση με την υλοποίηση των υψηλών στόχων που έχει θέσει (και) στο φετινό πρωτάθλημα.    


Και τούτο, διότι οι μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος έκρυβαν παγίδες για την ομάδα της Λάρνακας και απρόσμενες γκέλες στις τρεις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, κατά τις οποίες οι κιτρινοπράσινοι έκαναν πρωταθλητισμό και έχασαν τον τίτλο στις λεπτομέρειες.   


Αυτές οι αρνητικές, για την ΑΕΚ, λεπτομέρειες που καθόρισαν σε έναν μεγάλο βαθμό και την απώλεια του τίτλου για την ομάδα της Λάρνακας αφορούσαν τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Γι’ αυτό και το συγκρότημα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα αυτή τη χρονική περίοδο, έτσι ώστε να μην πατήσει ξανά την μπανανόφλουδα και ο κόσμος της ομάδας να βρεθεί και πάλι στο ίδιο έργο θεατής.

Ήδη, η ΑΕΚ είχε τις πρώτες της απώλειες με την πρόσφατη ήττα από την Ανόρθωση και πλέον καλείται να ανακάμψει για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο τίτλος του πρωταθλητή κρίνεται τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Η ΑΕΚ την τελευταία τριετία είχε οδυνηρές απώλειες βαθμών σε αυτούς τους συγκεκριμένους μήνες και αν θέλει να μην πάθει την ίδια ζημιά και φέτος, οι παίκτες της θα πρέπει να δείξουν χαρακτήρα.

Κάνοντας μια αναδρομή στα αποτελέσματα που έφερε η ομάδα τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2015, 2016 και 2017, διαπιστώνουμε ότι το μενού περιλάμβανε αρκετά στραβοπατήματα, τα οποία στο τέλος της ημέρας συνέβαλαν στην απώλεια του τίτλου.     

Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2015

Κάνοντας αρχή από τη σεζόν 2014-15, τον Ιανουάριο του 2015 το αγωνιστικό μενού περιλάμβανε δύο ήττες, εντός έδρας από την Ομόνοια (1-3) κι εκτός έδρας από την ΑΕΛ (1-0). Τον Φεβρουάριο οι Λαρνακείς απρόσμενα έμειναν στην οδυνηρή ισοπαλία 2-2 με τον Οθέλλο στο ΓΣΖ και στο 0-0 με τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος». Σύνολο 10 χαμένων βαθμών σε τέσσερα ματς.

Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2016

Την ίδια εποχή το 2016, η πρωτοπόρος, τότε, ΑΕΚ ξεκίνησε καλά τον πρώτο μήνα με δύο σερί νίκες επί του Άρη (2-1 εντός) και της ΕΝΠ (0-1 εκτός). Ακολούθησαν, όμως, δύο αποτελέσματα που ήταν εκτός προγράμματος και που μείωσαν τη διαφορά από τους διώκτες της ομάδας. Αρχικά ήταν η εντός έδρας ήττα 0-2 από την ΑΕΛ και στο καπάκι η ισοπαλία 0-0 πάλι με τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος». Τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς η ΑΕΚ δέχθηκε ήττα 3-1 από την Ομόνοια στο ΓΣΠ και η διαφορά ασφαλείας που είχε στην αρχή του χρόνου από τις ανταγωνιστικές της ομάδες (κυρίως με τον ΑΠΟΕΛ) πήγε στράφι. Σύνολο χαμένων βαθμών 8, σε τρία παιχνίδια.

Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2017

Πέρσι η ΑΕΚ έκανε κακή εμφάνιση στο πρώτο ματς της χρονιάς και ηττήθηκε 1-3 μέσα στο «Αρένα» από τον Απόλλωνα. Ο Ιανουάριος περιλάμβανε ακόμα δύο οδυνηρά αποτελέσματα, ισάριθμες ισοπαλίες 1-1 με Άρη στη Λεμεσό και ΑΕΖ στη Λάρνακα. Ο Φεβρουάριος ξεκίνησε με δύο διαδοχικές ισοπαλίες, εκτός έδρας με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ, σε δύο ντέρμπι που η ΑΕΚ είχε καλή απόδοση και θα μπορούσε να έφευγε με διπλό από τις έδρες των αντιπάλων της. Δεν τα κατάφερε όμως και στο τέλος το πλήρωσε. Σύνολο 11 χαμένων βαθμών σε πέντε αγώνες.

 Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Πέμπτης 11/1)

 253