Συνδυασμός γεγονότων φαίνεται να οδηγεί στη διατήρηση

Συνδυασμός γεγονότων φαίνεται να οδηγεί στη διατήρηση Συνδυασμός γεγονότων φαίνεται να οδηγεί στη διατήρηση

Η προσθήκη του Αποστόλη Γιάννου στο δυναμικό της ΑΕΚ σαφώς και αυξάνει, ποιοτικά και ποσοτικά, τα βέλη στη φαρέτρα του Ιμανόλ Ιδιακέθ και πλέον κάθε πρόβλεψη εντεκάδας καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη. Παρόλ’ αυτά ένας συνδυασμός γεγονότων φαίνεται να οδηγεί στη διατήρηση του σχηματισμού 4-2-3-1 στο επερχόμενο ντέρμπι απέναντι στον Απόλλων, με τον Φλοριάν Τολεμές να απολαμβάνει τη… μοναξιά στην κορυφή  της επίθεσης.   


Ο Βάσκος τεχνικός επέλεξε αυτήν την τακτική στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στην Αλκή Ορόκλινη, λόγω και του προβλήματος που αντιμετώπισε ο Άντερ Μουρίγιο , ο οποίος δεν θα ταξιδέψει ούτε στη Λεμεσό. Η ανοδική πορεία του έμπειρου Πορτογάλου ακραίου αμυντικού Νέλσον, του έχει εξασφαλίσει φανέλα βασικού σε σειρά αγώνων, προσδίδοντας ταυτόχρονα ταχύτητα και επιθετικότητα στην δεξιά πτέρυγα.

Η συμπερίληψη του νεαποκτηθέντα Γιάννου στο αρχικό σχήμα σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα κρίνεται ως απομακρυσμένο σενάριο, την ίδια στιγμή που η αστάθεια του Ιβάν Τρισκόφσκι, δημιουργεί προβληματισμό σε κάποιο βαθμό. Από τη μια ο Σκοπιανός σκόραρε στον αγώνα πρωταθλήματος με την Δόξα, ωστόσο στον αμέσως επόμενο με την Αλκή Ορόκλινη, «επιβίωσε» μόλις ένα ημίχρονο.    


Τα πιο πάνω δεδομένα μαρτυρούν ότι ο Ιμανόλ Ιδιακέθ έχει αρκετούς αποτρεπτικούς λόγους στο να παρατάξει δυάδα στη γραμμή κρούσης στον κομβικό αγώνα με τον Απόλλων. Εναλλακτική επιλογή αποτελεί και ο σχηματισμος 3-4-3 ο οποίος εξασφαλίζει τη συμπερίληψη στο αρχικό σχήμα των Τέτε και Ακοράν, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί υπερπληθυσμό στη μεσαία γραμμή, εκεί όπου θα διεξαχθούν αρκετές μάχες.

Πηγή: www.24sports.com.cy

 


428