Αριθμοί απογοητευτικοί…

Αριθμοί απογοητευτικοί… Αριθμοί απογοητευτικοί…

Η ήττα από τον Απόλλωνα ψαλίδισε περισσότερο τις ελπίδες της ΑΕΚ για τον τίτλο. Η ομάδα της Λάρνακας παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, δεν έφτασε στα επίπεδα απόδοσης που θα έπρεπε για να μπορέσει να πάρει το «διπλό» σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι και στο τέλος πλήρως το λάθος στο φάουλ του Μάρκοβιτς, με το τοίχος να ανοίγει, ο Πάμπλο να αιφνιδιάζεται και η μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Ακολούθως ήρθε και το δεύτερο γκολ κι εκεί τελείωσαν όλα.


Η απόσταση από την κορυφή και το ΑΠΟΕΛ αυξήθηκε πλέον στους οκτώ βαθμούς ενώ μεγάλωσε και η διαφορά από τον Απόλλωνα, που είναι στο -6. Είναι, επίσης, στο -1 κι από την Ανόρθωση.


Αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα πράγματα έχουν γίνει εξαιρετικά δύσκολα για την ομάδα της Λάρνακας και θα μπει στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, με τις χειρότερες προοπτικές. Η ΑΕΚ πλέον καλείται να… τρέξει, όμως το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να προλάβει. Το ίδιο εξάλλου συνέβη και πέρυσι.

Σημειώναμε την περασμένη βδομάδα πως είναι καιρός να (απο)δείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει και κατ’ επέκταση να πάρει αυτό το πρωτάθλημα. Διότι με νίκες μόνο στην «Αρένα» τίτλο δεν παίρνεις. Η ΑΕΚ κλείνει την πρώτη φάση του πρωταθλήματος, χωρίς ούτε και μια νίκη μακριά από την έδρα της σε ντέρμπι. Οι αριθμοί είναι πραγματικά απογοητευτικοί.

Τέσσερεις ήττες και συγκεκριμένα με 5-2 από την Ομόνοια, 3-1 από την Ανόρθωση, επίσης 3-1 από το ΑΠΟΕΛ και 2-0 από τον Απόλλωνα. Πήρε μόλις ένα βαθμό (κι έχασε 14), στο 0-0 με την ΑΕΛ στο Τσίρειο. Ο απολογισμός της μακριά από την «Αρένα» με τις ομάδες της πρώτης εξάδας είναι τραγικός.

Ο Ιδιάκεθ είπε ότι η ομάδα του θα επανέλθει δριμύτερη. Το πρώτο ερώτημα είναι ακριβώς αυτό, αν δηλαδή θα το πράξει. Αν θα καταφέρει στη β’ φάση να διαγράψει αυτή τη μεγάλη της αδυναμία. Το τελευταίο ερώτημα είναι πλέον αν προλαβαίνει το τρένο του τίτλου…

Πηγή: sportfm206