Η σύγκριση με πέρσι, η αποτελεσματικότητα και η... υπέρβαση

Η σύγκριση με πέρσι, η αποτελεσματικότητα και η... υπέρβαση Η σύγκριση με πέρσι, η αποτελεσματικότητα και η... υπέρβαση

Σε πιο δύσκολη θέση σε σχέση με πέρυσι βρίσκεται φέτος η ΑΕΚ, όσον αφορά την προσπάθειά της για κατάκτηση του τίτλου. Αυτή τη στιγμή η ομάδα της Λάρνακας είναι στην τέταρτη θέση με 52 βαθμούς, βρισκόμενη στο -8 από την κορυφή και το ΑΠΟΕΛ, στο -6 από τον δεύτερο Απόλλωνα και στο -1 από την τρίτη Ανόρθωση.   


Την περσινή σεζόν είχε τρεις βαθμούς περισσότερους, 55 συγκεκριμένα, βρισκόμενη στην 3η θέση, ενώ ήταν και πολύ μικρότερες οι διαφορές. Από το ΑΠΟΕΛ που ήταν και τότε στην κορυφή ήταν στο -4, δηλαδή τη μισή απόσταση σε σχέση με τώρα, ενώ ήταν μόλις στο -1 από τον δεύτερο Απόλλωνα.


Η ΑΕΚ έχει φέτος ακριβώς τον ίδιο αριθμό νικών σε σχέση με πέρυσι, κερδίζοντας 16 παιχνίδια. Έχει λιγότερες ισοπαλίες, τέσσερεις αντί επτά, ωστόσο το μεγάλο της μείον είναι οι ήττες, αφού έχει τρεις περισσότερες (πέντε με δύο). Οι τέσσερεις εξ αυτών είναι στα εκτός έδρας ντέρμπι (από Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα), τα οποία όπως επισημάναμε και στο πρόσφατο παρελθόν, αποτελούν φέτος τη μεγάλη της αδυναμία.

Καλύτερη είναι φέτος στην αποτελεσματικότητα, έχοντας σκοράρει οκτώ γκολ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι (56 με 48) και φυσικά εδώ η μεγάλη διαφορά ακούει στο όνομα Φλοριάν Τολμές, ο οποίος από μόνος του πέτυχε 21 τέρματα. Πέρυσι δεν είχε το δεινό σκόρερ στο ρόστερ της. Απ’ εκεί και πέρα, έχει δεχθεί και τέσσερα γκολ περισσότερα (23 με 19).

Εν κατακλείδι, αν εξαιρέσουμε την παραγωγικότητά της, στα υπόλοιπα σημεία είναι χειρότερη σε σχέση με πέρυσι, έστω ελαφρώς. Αυτό όμως το «ελαφρώς» είναι που κάνει και τη διαφορά, διότι σαφέστατα είναι άλλο το -8 από την κορυφή κι άλλο το -4…

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι η ΑΕΚ χρειάζεται πλέον να πετύχει μία υπέρβαση για να μπορέσει να επανέλθει πιο δυναμικά στη μάχη του τίτλου. Κανείς δεν μπορεί να την ξεγράψει, ωστόσο οι πιθανότητές της έχουν λιγοστέψει κι αυτό είναι μία πραγματικότητα.

Πηγή: www.sport-fm.com.cy


396