Η επιστροφή Μουρίγιο και το δικαίωμα για Ιδιάκεθ

Η επιστροφή Μουρίγιο και το δικαίωμα για Ιδιάκεθ Η επιστροφή Μουρίγιο και το δικαίωμα για Ιδιάκεθ

Αναγκασμένος να προσαρμοστεί στις απώλειες βασικών ποδοσφαιριστών ήταν ο Ιμανόλ Ιδιακέθ στις αρχές του 2018, με τον Βάσκο τεχνικό να βλέπει το αρχικό του πλάνο με την έλευση του Αποστόλη Γιάννου, να ανατρέπεται. Ο τραυματισμός του Φλοριάν Τολεμές κατά κύριο λόγο, απέτρεψε τον προπονητή της ΑΕΚ να πλαισιώσει τον Γάλλο με τον νεαποκτηθέντα Ελλαδίτη επιθετικό, με τον τελευταίο να απολαμβάνει πλέον την μοναξιά στην κορυφή της επίθεσης.


Πέραν της γραμμής κρούσης, απώλειες γνώρισε και η αμυντική καθώς ο Άντερ Μουρίγιο αλλά και ο πολυσύνθετος Χουάν Τρουγιόλς μπήκαν και αυτοί στη λίστα με τους τραυματίες και μάλιστα για σεβαστό χρονικό διάστημα. Στο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, ο Ιμανόλ Ιδιακέθ είχε στη διάθεσή του τον πρώτο, όχι όμως και τον Τέτε και έτσι διατήρησε την τετράδα στα μετόπισθεν με τους Μάριο Αντωνιάδη και Νέλσον Μάρκος αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.


Πλέον η επιστροφή τουλάχιστον δύο Ισπανών στην ενεργό δράση, δίνει την διακριτική ευχέρεια στον Βάσκο να επαναφέρει το αγαπημένο του 3-5-2 με τις ανάλογες προσαρμογές. Οι επιλογές στον αγωνιστικό σχεδιασμό του Ιμανόλ Ιδιακέθ αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στις τάξεις των φίλων των κιτρινοπράσινων, ιδιαίτερα μετά από αρνητικά αποτελέσματα σε ντέρμπι.    

Μπορεί απέναντι στον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ να καρπώθηκε το βαθμό της ισοπαλίας ωστόσο η εμφάνιση δεν ήταν ανάλογη της συγκομιδής και έτσι δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να προκύψουν νέες αλλαγές και σε πρόσωπα, αλλά κυρίως σε αγωνιστικό σχηματισμό.

Πηγή: www.24sports.com.cy

 

 
 
362