Τι άφησε η λευκή ισοπαλία με ΑΠΟΕΛ και η εξεύρεση του τρόπου

Τι άφησε η λευκή ισοπαλία με ΑΠΟΕΛ και η εξεύρεση του τρόπου Τι άφησε η λευκή ισοπαλία με ΑΠΟΕΛ και η εξεύρεση του τρόπου

Στο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό όταν βλέπεις πως δεν μπορείς να κερδίσεις, να καταφέρνεις να μη χάνεις. Η ΑΕΚ δεν έθελξε με την απόδοσή της στο ΓΣΠ, κινδύνεψε από το ΑΠΟΕΛ ωστόσο στο τέλος αποχώρησε με τον ένα βαθμό και τηρουμένων των συνθηκών στο ματς, αποτυχία δεν το λες.


Προφανώς προκάλεσε αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι έδωσε μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα, ωστόσο αυτό συνέβη όχι λόγω οδηγιών από τον προπονητή της ή από τη διάταξή της, αλλά γιατί πολύ απλά έτσι εξελίχθηκε το παιχνίδι. Ο αντίπαλος ήταν πιο επιθετικός, έφτιαξε περισσότερες φάσεις, η ΑΕΚ υστέρησε σε συγκεκριμένους τομείς κι έτσι της βγήκε το ματς. Είναι πανεύκολο να βγάλεις συμπέρασμα ότι έπαιξε αμυντικά, αλλά αλλιώτικη θα πρέπει να είναι η προσέγγιση. Ο Ιδιάκεθ δεν παρέταξε μια αμυντική ομάδα, το αντίθετο! Επέλεξε τετράδα στην άμυνα, με τρεις παίκτες στο κέντρο που κανείς δεν είναι καθαρό… εξάρι (Κάσες, Λαρένα, Τομάς), συν την τριάδα Ακοράν, Τρισκόφσκι και Γιάννου στην επίθεση. Αυτό το σχήμα δεν δείχνει αμυντικούς προσανατολισμούς.


Το πρόβλημα ήταν πως η ΑΕΚ δεν κράτησε μπάλα και την… πουλούσε πανεύκολα. Αυτό δεν της επέτρεψε να έχει σωστή κυκλοφορία και να βγάζει φάσεις με το σταγονόμετρο. Από ένα σημείο και μετά, φάνηκε πως δεν είχε ούτε φρεσκάδα. Φάνηκε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όταν πήγε να βγάλει 1-2 φάσεις στην κόντρα. Δεν βοήθησαν καθόλου οι Ακοράν και Τρισκόφσκι, κυρίως ο δεύτερος, ώστε να ανεβάσουν γενικώς την ομάδα ψηλότερα.

Προφανώς το κομμάτι «απόδοση» χρήζει βελτίωσης ενόψει της συνέχειας. Η ΑΕΚ κρατάει το ότι δεν έχασε στο ΓΣΠ και θα ξαναπάει εκεί το Σάββατο για να κερδίσει, έχοντας μπροστά της τον αγώνα με την Ομόνοια. Είναι επίσης θετικό που διατήρησε μια διαφορά δύο παιχνιδιών από την ΑΕΛ, ωστόσο η απόσταση μειώθηκε στους τέσσερεις βαθμούς και θα πρέπει να βρει τον τρόπο να την αυξήσει για να σφραγίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πηγή: www.sport-fm.com.cy








491