Βάζει... δύσκολα ο Καταλά

Βάζει... δύσκολα ο Καταλά Βάζει... δύσκολα ο Καταλά

Αρχικά θεωρήθηκε ότι η φετινή χρονιά θα είναι η τελευταία του Νταβίντ Καταλά. Ο ίδιος ωστόσο διέψευσε κάτι τέτοιο με δηλώσεις του, τονίζοντας ότι αισθάνεται καλά και πως έχει τις δυνάμεις για να αγωνιστεί για ακόμη ένα χρόνο. Δεν ήταν απλά… δηλώσεις, το δείχνει και εντός αγωνιστικού χώρου.   


Ο Ισπανός αμυντικός πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις και αποτελεί και φέτος βασικότατο στέλεχος στις επιλογές του Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ ήταν από τους κορυφαίους της ΑΕΚ, «καθαρίζοντας» πολλές φάσεις μαζί με τον Ντάνιελ Μοϊσόφ, ο οποίος επίσης ήταν πάρα πολύ καλός.


Η φετινή εικόνα του Καταλά είναι βέβαιο ότι θα βάλει… δύσκολα στον Τσάβι Ρόκα, όσον αφορά το θέμα ανανέωσης του συμβολαίου του που ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια κουβέντα, ωστόσο είναι σίγουρο πως ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ βρίσκεται σε δίλημμα με την περίπτωση του συμπατριώτη του αμυντικού. Αφενός είναι το θέμα της… ηλικίας, καθώς στις 3 Μαΐου ο Καταλά συμπληρώνει τα 38 του χρόνια, αφετέρου ο Ρόκα έχει δείξει πως αυτό δεν αποτελεί το βασικότερο κριτήριο, αλλά το τι δείχνει ο καθένας εντός αγωνιστικού χώρου.   

Ο Τσάβι το σκέφτεται για κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από το υφιστάμενο ρόστερ, καθώς ήδη ανανέωσε αρκετούς και θα ήθελε να προβεί σε κάποιες αλλαγές και σε ένα… φρεσκάρισμα. Όμως από την άλλη, βλέποντας τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό να βγάζει τέτοια απόδοση, είναι λογικό να προβληματίζεται. Ούτως ή άλλως, ας μη ξεχνάμε πως ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ δεν είναι και των πολλών… αλλαγών. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι και πέρυσι το σκεφτόταν αρχικά για τον Καταλά, αλλά είχε αποφασίσει να τον κρατήσει αφού θεώρησε ότι μπορεί να προσφέρει, όπως ομολογουμένως και γίνεται.

Είναι σίγουρο ότι η ομάδα της Λάρνακας χρειάζεται το… νέο αίμα κι αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Μία ανανέωση μοιάζει απαραίτητη, το θέμα ωστόσο είναι να γίνει με το σωστό τρόπο.

Πηγή: www.sport-fm.com.cy615