Το μέλλον του Ιδιάκεθ και ο ρόλος του... κυπέλλου

Το μέλλον του Ιδιάκεθ και ο ρόλος του... κυπέλλου Το μέλλον του Ιδιάκεθ και ο ρόλος του... κυπέλλου

Όλα δείχνουν ότι η ΑΕΚ θα καταφέρει εύκολα ή δύσκολα να εξασφαλίσει θέση στα ευρωπαϊκά σαλόνια και την επόμενη σεζόν. Έτσι, αν δεν προκύψουν τεράστιες διαφοροποιήσεις και εκπλήξεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο, η ομάδα της Λάρνακας θα συνεχίσει να είναι μία από τις ομάδες που θα μας εκπροσωπεί στην Ευρώπη. Επομένως, ο μεγάλος στόχος που απέμεινε είναι η κατάκτηση του κυπέλλου.

Από τη στιγμή που η προσπάθεια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έπεσε στο κενό μετά και κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα, οι κιτρινοπράσινοι επικεντρώνονται στην κατάκτηση του κυπέλλου. Μόνο έτσι θα μπορέσει η σεζόν να θεωρηθεί επιτυχημένη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η σούμα στο τέλος δεν θα έχει θετικό πρόσημο.

Η πορεία της ομάδας στο κύπελλο αναμένεται να κρίνει πολλά όσον αφορά τις αποφάσεις που θα παρθούν ενόψει της επόμενης σεζόν. Το συμβόλαιο του Ιμανόλ Ιδιάκεθ ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και για την ώρα, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά αν θα παραμείνει στο πόστο του μετά την εκπνοή του.

Μέχρι στιγμής δεν έγινε καμία επαφή μιας και οι παράγοντες της ΑΕΚ, σε συνεργασία με τον Τσάβι Ρόκα, θέλουν να δουν πώς θα καταλήξει η σεζόν και ακολούθως να βάλουν όλα τα δεδομένα σε μία ζυγαριά και να πάρουν τις αποφάσεις τους. Μεγάλο ρόλο αναμένεται να παίξει ποια κατάληξη θα έχει η ομάδα στο κύπελλο.

Γιατί θα είναι πολύ διαφορετικά αν ο Ιδιάκεθ καταφέρει να οδηγήσει την ΑΕΚ στην κατάκτηση του τροπαίου και εντελώς διαφορετικά αν για μία ακόμη σεζόν η προσπάθεια σταματήσει στα ημιτελικά. Το σημαντικό βεβαίως είναι ότι η ομάδα της Λάρνακας έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο από δυο διαφορετικές οδούς. Μία μέσω πρωταθλήματος και μία μέσω κυπέλλου.








265