Τα κέρδη από το «Χ» στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Τα κέρδη από το «Χ» στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» Τα κέρδη από το «Χ» στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Στο προχθεσινό ντέρμπι με την Ανόρθωση η ΑΕΚ πάλι κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, και μάλιστα σε κομβικό σημείο, και πάλι όμως δεν μπόρεσε να το διατηρήσει. Είναι για 4η φορά φέτος που η ΑΕΚ κόντρα στην Ανόρθωση προηγείται στο σκορ, αλλά δέχεται την ισοφάριση. Σε σύνολο τεσσάρων αγώνων πρωταθλήματος, η ΑΕΚ δεν κέρδισε φέτος την Ανόρθωση (πέρσι την κέρδισε 4 φορές). Πήρε τρεις ισοπαλίες και δέχθηκε μία ήττα.   


Στον αγώνα του Σαββάτου, παρόλο που η ομάδα παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες, έβγαλε καλή εικόνα. Με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά των δύο ημιχρόνων, διαστήματα κατά τα οποία ο αντίπαλος άσκησε κάποια πίεση, στο υπόλοιπο του αγώνα οι κιτρινοπράσινοι έλεγξαν τον ρυθμό. Είχαν καλή οργάνωση και ομοιογένεια, καλή κυκλοφορία της μπάλας και κατάφεραν να κρατήσουν μακριά τους μεσοεπιθετικούς των γηπεδούχων, με τον Πάμπλο να μην κινδυνεύει σοβαρά σε καμία φάση. Ο σωστός μεσοαμυντικός μηχανισμός της ομάδας του Ιδιάκεθ δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πατήσουν με αξιώσεις στα καρέ του Πάμπλο.     


Κορυφαίος για ακόμα ένα παιχνίδι ο Μοϊσόφ, ενώ πολύ καλή δουλειά έκανε και ο Κάσες στη μεσαία γραμμή. Η ΑΕΚ «κέρδισε» και τον Πάνκοφ, ο οποίος στο δεύτερο παιχνίδι του ως βασικός, αγωνιζόμενος στη δεξιά πλευρά της τριάδας των μπακ, έκανε πολύ καλό παιχνίδι.    

 

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Δευτέρας 16/4)

 170