Δυο παιχνίδια, ΟΛΗ η χρονιά!

Δυο παιχνίδια, ΟΛΗ η χρονιά! Δυο παιχνίδια, ΟΛΗ η χρονιά!

Είναι εμφανές ότι η ΑΕΚ έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα το πρωτάθλημα, έχοντας ως βασική προτεραιότητα το κύπελλο. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τον τελευταίο αγώνα με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».


Όχι γιατί αντιμετώπισε χαλαρά το παιχνίδι –το αντίθετο, αλλά γιατί βάσει επιλογών του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, ήταν πασιφανές ότι προέβη σε διαχείριση του ρόστερ, προκειμένου να έχει μια… φρέσκια ομάδα στην αυριανή αναμέτρηση με το ΑΠΟΕΛ, πρώτη για την ημιτελική φάση του κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στην «Αρένα».


Ακόμη και οι δηλώσεις του Βάσκου τεχνικού μετά το τέλος του σαββατιάτικου παιχνιδιού, «έδειξαν» ότι στην ΑΕΚ… ζουν και αναπνέουν για την κατάκτηση του κυπέλλου. Ακόμη και στην ερώτηση που αφορούσε το μέλλον του, η απάντησή του αφορούσε το… κύπελλο. Ο κόουτς το θέλει πολύ. Πάρα πολύ.

Τόσο για την ΑΕΚ, όσο και για τον εαυτό του. Έχει ακούσει πολλά, που σε κάποια στιγμή είχε απογοητευτεί αρκετά. Ας μη… ξεφύγουμε και δεν χρειάζεται να προσωποποιήσουμε το πράγμα, αφού έτσι κι αλλιώς, ακριβώς έτσι αισθάνονται όλοι!

Υπάρχει τεράστια δίψα για κατάκτηση ενός τροπαίου και ο μοναδικός δρόμος είναι το κύπελλο. Η ΑΕΚ, σ’ αυτά τα δύο ματς με το ΑΠΟΕΛ, παίζει όλη τη χρονιά. Η πρόκριση στον τελικό και η κατάκτηση του τροπαίου, είναι η μοναδική διέξοδος για διάκριση και για να χαρακτηριστεί πετυχημένη η φετινή σεζόν. Σε αντίθετη περίπτωση, η λέξη «αποτυχία» θα καταγραφεί δίπλα από το «2017-18».

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για το ότι θα έχει δύσκολο έργο, απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Αυτό εξάλλου είναι το προφανές.

Η ΑΕΚ θα επενδύσει στην έδρα της, στη μεγάλη δύναμη που αντλεί από την «Αρένα», για να πάρει το αποτέλεσμα που θα της δώσει το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου στο ΓΣΠ. Μια νίκη με καθαρό σκορ, εννοείται πως θα ήταν το ιδανικό. Ειδικά στο… σπίτι της, μπορεί να τα καταφέρει…

Πηγή: sportfm
220