Ν' ακολουθήσει την πορεία προ 14ετίας

Ν' ακολουθήσει την πορεία προ 14ετίας Ν' ακολουθήσει την πορεία προ 14ετίας

Το αποτέλεσμα που κατάφερε να πάρει πριν μια εβδομάδα στην έδρα της θέλει να υπερασπιστεί η ΑΕΚ, καθώς τα γκολ των Έκτορ Χέφελ και Αποστόλη Γιάννου, έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στους κιτρινοπράσινους εν όψει και του επαναληπτικού στο ΓΣΠ. Η ομάδα της Λάρνακας έχει να επιδείξει στην σύντομη ιστορία της από το έτος ίδρυσής της και έπειτα, μιαν κατάκτηση κυπέλλου, θεσμό στον οποίον έχει πορευτεί άλλες δύο φορές στον τελικό, χάνοντας από το σημερινό της αντίπαλο.


Η πορεία εκείνη που θέλει να ακολουθήσει η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιακέθ, ήταν αυτή του 2004, όταν η ΑΕΚ κατάφερε και να φτάσει στον τελικό και να κατακτήσει το τρόπαιο επικρατώντας της ΑΕΛ σκορ 2-1 στις 23 Μαϊου του εν λόγω έτους. Για να φτάσει μέχρι εκεί, η ομάδα της Λάρνακας είχε πάρει τη δεύτερη θέση στον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης, στον οποίον συμμετείχαν επίσης ο Ολυμπιακός Λευκωσίας, ο Ονήσιλος Σωτήρας και ο Ερμής Αραδίππου.


Στην προημιτελική φάση, η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Ομόνοια της οποίας επικράτησε με συνολικό σκορ 5-4 και ενώ οι επιμέρους αγώνας 3-3 και 2-1. Η ημιτελική φάση έφερε ξανά αντάμωμα με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, τον οποίον η ομάδα της Λάρνακας ξεπέρασε με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ και με συνολικό σκορ 2-2.

Στον μεγάλο τελικό, το εμπόδιο της ΑΕΛ ξεπεράστηκε με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάκη Παπαιωάννου ο οποίος σκόραρε στο 24ο και 90ο λεπτό, με τη λεμεσιανή ομάδα να ισοφαρίζει προσωρινά σε 1-1 στο 40ο λεπτό με τον Λισασί.

Πηγή: www.24sports.com.cy

 

 
 364