Η επιμονή του πρότζεκτ έφερε... καρπούς και δικαίωση!

Η επιμονή του πρότζεκτ έφερε... καρπούς και δικαίωση! Η επιμονή του πρότζεκτ έφερε... καρπούς και δικαίωση!

Το επισημαίνουν και οι πρωταγωνιστές της και όχι άδικα: η κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΚ δεν είναι καρπός μιας σεζόν, αλλά το επιστέγασμα της δουλειάς των τελευταίων ετών.


Είναι η δικαίωση ενός πλάνου που η ΑΕΚ ακολουθεί απαρέγκλιτα εδώ και χρόνια. Έχασε πρωταθλήματα στο νήμα, έφτανε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Πάντα έμενε με την αίσθηση του ανικανοποίητου στο τέλος, αφού έφτανε στην πηγή, αλλά νερό δεν έπινε. Το πλάνο, όμως, δεν άλλαξε.


Η διοίκηση Καραπατάκη επέμεινε στο πρότζεκτ του Τσάβι Ρόκα, μολονότι την τελευταία διετία αυτό επικρίθηκε αρκετά (και) από τον κόσμο της ομάδας που άρχισε να γίνεται πιο απαιτητικός βλέποντας την ομάδα του να «μεγαλώνει».

Η φετινή σεζόν ήταν η πιο δύσκολη για την ΑΕΚ, γιατί μετά από χρόνια δεν έφτασε μέχρι το τέλος στο πρωτάθλημα, αλλά τέθηκε νωρίς εκτός διεκδίκησης. Ολοκληρώνεται, όμως, θριαμβευτικά, με την κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο και μάλιστα με ανατροπή.

Οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας είναι χρόνια στην ομάδα (ένα από τα κλειδιά του πλάνου, αν και έχει επικριθεί και αυτό…) και γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει περάσει η ΑΕΚ για να φτάσει σ’ αυτό τον τίτλο. Δεν είναι τυχαίο πως στις δηλώσεις τους μιλούν για τη δικαίωση ενός πλάνου ετών και όχι απλά της φετινής χρονιάς.

Η επόμενη μέρα βρίσκει την ΑΕΚ χωρίς τον αρχιτέκτονά της, Τσάβι Ρόκα, αλλά με τον διάδοχό του να έρχεται εκ των έσω (Άντερ Μουρίγιο). Στις πρώτες εκκρεμότητες είναι το θέμα του προπονητή. Ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ είχε δεχτεί απίστευτη κριτική… μέχρι χθες. Μένει να φανεί αν αυτός ο τίτλος θα αλλάξει κάτι, αφού σε χθεσινή του συνέντευξη στην πατρίδα του έδειχνε να έχει αποφασίσει πως θα φύγει.

Πηγή: www.balla.com.cy233