Ο αρχηγός μίλησε για όλους και για όλα επιβεβαιώνοντας το aek24.net

Ο αρχηγός μίλησε για όλους και για όλα επιβεβαιώνοντας το aek24.net Ο αρχηγός μίλησε για όλους και για όλα επιβεβαιώνοντας το aek24.net

Στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» μίλησε ο αρχηγός της ΑΕΚ, Νταβίντ Καταλά. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κλειδί του τελικού κυπέλλου απέναντι στον Απόλλωνα, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Άντερ Μουρίγιο, αποχαιρέτησε τον Τσάβι Ρόκα και έστειλε μήνυμα σε κόσμο και διοίκηση.


Για το τι έπαιξε ρόλο και ήρθε η ανατροπή απέναντι στον Απόλλωνα: «Στο πρώτο 45 λεπτό δεν ήμασταν καλοί, μας πρέσαραν ψηλά. Στο ημίχρονο κάναμε μια μικρή ομιλία και μας είπε ο προπονητής ότι θα έπρεπε να παίξουμε πιο απελευθερωμένα, πιο άνετα και γι αυτό καταφέραμε να κερδίσουμε το κύπελλο. Αλλάξαμε την ψυχολογία μας, αφήσαμε στα αποδυτήρια όλα τα συναισθήματα και ήμασταν πιο αποφασισμένοι. Ο Φλοριάν μας βοήθησε πολύ, στο πρώτο γκολ μας έκανε να το πιστέψουμε περισσότερο».


Για τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ: «Ο προπονητής είναι το πιο σπουδαίο πράγμα σε μια ομάδα ήξερε τα πάντα από θέματα τακτικής, είχε εξαιρετική επικοινωνία με όλους τους παίκτες του και ήταν το κλειδί για την κατάκτηση του κυπέλλου».

Για την σημασία της κατάκτησης του κυπέλλου: «Ο σύλλογος περίμενε για χρόνια αυτό το κύπελλο και ίσως να αργήσαμε να κατακτήσουμε ένα τίτλο. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, δεν είχαμε σταθερότητα. Χρονιά με χρονιά θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι γενικά σαν ομάδα αλλά και προσωπικά σαν ποδοσφαιριστές . Τώρα δεν πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Η ΑΕΚ μεγαλώνει και χρόνο με τον χρόνο είναι καλύτερη».

Όσο αφορά το μέλλον του αποκάλυψε: «Βέβαια, θέλω να μείνω νιώθω δυνατός και θέλω να συνεχίσω ακόμη ένα χρόνο, μπορώ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Μέσα στις επόμενες μέρες θα συζητήσουμε με τον σύλλογο και θα αποφασίσουμε. Θα ξεκινήσουμε για ένα χρόνο και θα δούμε στην συνέχεια πως θα το φέρει η πορεία».

Για τον Τσάβι Ρόκα ανέφερε: «Ο Τσάβι άρχισε να κτίζει μια καινούρια ομάδα με διαφορετική νοοτροπία στην ΑΕΚ, είχε μια ιδέα από την αρχή και το καλύτερο γι ‘ αυτό είναι που φεύγει με ένα τίτλο και την καλύτερη τιμή που θα μπορούσε να φύγει κάποιος».

Για τον Άντερ Μουρίγιο ανέφερε: «Θα θέλει χρόνο να προσαρμοστεί, δεν θα είναι εύκολο για αυτόν, θα πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας. Πιστεύω σε αυτόν, μπορεί να το κάνει τον ξέρω αρκετά. Πρέπει να πω ότι ήταν πολύ καλή κίνηση γιατί ο σύλλογος με αυτόν τον τρόπο δεν αλλάζει φιλοσοφία. Δεν έχουμε μιλήσει με τον Αντέρ γιατί είμαστε ακόμα σε διαδικασία πανηγυρισμών. Στις επόμενες μέρες θα ύπαρξει συναντήση και θα δούμε. Ξέρει τα συναισθήματα μου και τι νιώθω για την ομάδα, έχει τη δυνατότητα να πάρει τις αποφάσεις του για το καλύτερο του συλλόγου και τους οπαδούς».

Για την καριέρα του πρόσθεσε: «Είμαι στα καλύτερα της καριέρας μου, ποτέ δεν είναι αργά και ποτέ δεν σταματούσα να πιστεύω. Νιώθω ευγνώμων, η κατάκτηση του κυπέλλου ήταν καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου. Το να σηκώσω ένα τίτλο μαζί με τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο ήταν μια μαγική στιγμή».

Για το καλύτερο συμπαίκτη που είχε ποτέ: «Μπορώ να σου πω αρκετούς παίκτες, αλλά δεν θέλω να αδικήσω κανένα αυτά τα χρόνια πέρασαν πολλοί εκπληκτικοί ποδοσφαιριστές από αυτήν την ομάδα. Θα σου πω για τους φετινούς μου συμπαίκτες, όλοι ήταν εξαιρετικοί από αυτόν που έπαιζε περισσότερο και από αυτόν που δεν πήρε ευκαιρίες. Έχουν δείξει όλοι απίστευτο επαγγελματισμό».

Για τον επόμενο στόχο της ΑΕΚ υπογράμμισε: «Ήμασταν έτοιμοι για ένα τίτλο και τα προηγούμενα χρόνια. Ο πρώτος στόχος προς το παρόν είναι να μπούμε στους ομίλους του Europa League, είναι ένα μεγάλο όνειρο και εκεί θα επικεντρωθούμε σ’ αυτό. Το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο αλλά σίγουρα θα το παλέψουμε».

Το καταλυτικό του σχόλιο για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Όλοι οι παίκτες περιμέναμε αυτή τι στιγμή, θέλαμε να το απολαύσουν οι οπαδοί μας. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήταν δίπλα μας, στις καλές και στις δύσκολες στιγμές, γι αυτούς κατακτήσαμε το κύπελλο και ελπίζω να το χάρηκαν».
538