Δεν υπήρχε σταθερός κάτοχος και ο Μουρίγιο έχει δύσκολη αποστολή για νευραλγική θέση

Δεν υπήρχε σταθερός κάτοχος και ο Μουρίγιο έχει δύσκολη αποστολή για νευραλγική θέση Δεν υπήρχε σταθερός κάτοχος και ο Μουρίγιο έχει δύσκολη αποστολή για νευραλγική θέση

Όταν το καλοκαίρι του 2017, ο Τσάβι Ρόκα επέλεγε την απομάκρυνση τόσο του Χαβιέρ Γκαρίδο, όσο και του Χουάνμα Ορτίθ, η ΑΕΚ βρέθηκε αυτόματα στο ψάξιμο δύο νέων ακραίων αμυντικών, οι οποίοι θα έπαιρναν φανέλα βασικού. Κι αν ο αριστεροπόδαρος πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, για τον δεξιοπόδαρο συμπατριώτη του υπήρξε έκπληξη μιας και υπηρέτησε με αξιοπρέπεια και πάθος την κιτρινοπράσινη φανέλα από το 2014.   


Οι φίλοι της ΑΕΚ έδειξαν εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, ο οποίος σαν πρώτη λύση επιστράτευσε τον ταλαντούχο Κάρλες Σόρια, ο οποίος μάλιστα πήρε και φανέλα βασικού στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς απέναντι στην Λίνκολν του Γιβραλτάρ. Ο νεανικός ενθουσιαμός και η εκρηκτικότητα 21χρονου μπακ ξεχώρισαν, ωστόσο ήταν φανερό ότι θα χρειαζόταν και μια πιο έμπειρη λύση.   


Προς αυτήν την κατεύθυνση, αποκτήθηκε ο 34χρονος Νέλσον Μάρκος με προϋπηρέσια στην Μπενφίκα και γενικότερα ένα βιογραφικό που δημιούργησε προσδοκίες. Ωστόσο ούτε ο Πορτογάλος κατάφερε ουσιαστικά να μονιμοποιηθεί στο αρχικό σχήμα για μεγάλο χρονικά διάστημα και αποχαιρέτησε μετά από 27 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων μόλις οι 16 ως βασικός.

Πλέον η αποστολή του Άντερ Μουρίγιο είναι, μεταξύ άλλων, η εξεύρεση ενός δεξιοπόδαρου ακραίου αμυντικού που να μπορεί να υπηρετήσει με αξιοπρέπεια τη νευραλγική αυτή θέση, η οποία την σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, παρέμεινε χωρίς σταθερό κάτοχο.

Πηγή: www.24sports.com.cy

 
 633