Τα στοιχεία που θέλει να προσθέσει στον άξονα ο Μουρίγιο

Τα στοιχεία που θέλει να προσθέσει στον άξονα ο Μουρίγιο Τα στοιχεία που θέλει να προσθέσει στον άξονα ο Μουρίγιο

Η γραμμή που συγκεντρώνει πλέον τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας, μετά και τις πρόσφατες αποχωρήσεις κυρίως από τα μετόπισθεν στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, είναι η μεσαία. Λαρένα, Λαμπάν, Τομάς, Κάσες και Χέφελ, συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον βάση συμβολαίου στο πλάνο της νέας σεζόν, με τον μέσο όρο να βρίσκεται στα 30 χρόνια, κυρίως λόγω της μεγάλης απόκλισης που προσφέρουν τα 22 έτη του τελευταίου. Εάν μάλιστα απομονωθούν οι τέσσερις πρώτοι οι οποίοι θεωρούνται και βασικότερα στελέχη από τον ταλαντούχο Ολλανδό, τότε ο αριθμός αυτός εκτοξεύεται στα 33 χρόνια!     


Το γεγονός αυτό τυγχάνει αναγνώρισης από τον Άντερ Μουρίγιο, οποίος έχει βιώσει και μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, την αδυναμία των κιτρινοπράσινων για ένα δυναμικό τελείωμα των δύο τελευταίων χρονιών, τουλάχιστον στο θεσμό του πρωταθλήματος. Ακόμα και η κατάκτηση του κυπέλλου δεν αποτελεί εξαίρεση στον πιο πάνω κανόνα, καθώς ο Ιμανόλ Ιδιακέθ συνειδητά και με συντονισμένες ενέργειες, είχε δώσει ένα δεκαήμερο χωρίς αγώνες στα στελέχη που παρέταξε ως βασικά στις 16 Μαϊου 2018.


Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ επιθυμεί την ενίσχυση της νευραλγικής γραμμής με μιαν περίπτωση όμοια σαν κι αυτήν του Νάτσο Κάσες. Ο Άντερ Μουρίγιο στοχεύει σε έναν ποδοσφαιριστή με την εμπειρία που κουβάλησε στην Κύπρο ο 30χρονος πρώην μέσος της Σπόρτινγκ Χιχόν και έναν ποδοσφαιριστή με την απλότητα και συνάμα την ουσιαστικότητα στο να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας.

Άλλωστε ο Νάτσο Κάσες ήταν μια μονάδα την οποίαν δεν θυμόμαστε για κάποια φανταζί ενέργεια ή κάποιο όμορφο γκολ, αλλά για την ευκολία με την οποίαν βοήθησε τον Χόρχε Λαρένα στην ομαλή κυκλοφορία της μπάλας υπέρ των κιτρινοπράσινων.

 
 Πηγή: www.24sports.com.cy556