Ο Μουρίγιο θέλει να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας

Ο Μουρίγιο θέλει να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας Ο Μουρίγιο θέλει να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας

Είναι γεγονός πως η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με ψηλό μέσο όρο ηλικίας. Ήταν εξάλλου ένας από τους λόγους της κριτικής που δεχόταν ο Τσάβι Ρόκα. Ανεξαρτήτως του πόσοι συμφωνούσαν ή διαφωνούσαν με τη φιλοσοφία του πρώην τεχνικού διευθυντή της ομάδας, δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα πως ο μέσος όρος ηλικίας είναι ψηλός, ο ψηλότερος στο κυπριακό πρωτάθλημα.   


Επιθυμία του διαδόχου του είναι να τον ρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο Μουρίγιο έχει θέσει ως προτεραιότητα να χαμηλώσει τον… ηλικιακό μέσο όρο, στο μέτρο του δυνατού καθώς αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν μπορεί μεμιάς να δημιουργήσει μέσα σε ένα καλοκαίρι μια (πιο) νεανική ομάδα.


Ούτως ή άλλως, οι κινήσεις που θα γίνουν δεν είναι πολλές. Να υπογραμμίσουμε κάτι: δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο Άντερ διαγράφει κάθε περίπτωση που είναι πάνω από… 32+. Εντούτοις, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι επιδίωξή του είναι η απόκτηση ποδοσφαιριστών που να είναι κοντά στα 30, ακόμη και λίγο πιο κάτω. Δεν είναι τυχαίο που, όπως πληροφορούμαστε, ενώ έχουν προταθεί κάποιοι αξιόλογοι παίκτες, εντούτοις τους έχει στο… περίμενε ακριβώς επειδή πρόθεσή του είναι να βρει κάτι το επίσης ποιοτικό και.. νεαρότερο!

Ο Μουρίγιο θέλει να φρεσκάρει το ρόστερ με… νέο αίμα. Θεωρεί απαραίτητους τους έμπειρους ποδοσφαιριστές και όσους υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα, αλλά μια ανανέωση είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ την χρειάζεται και μάλιστα πολύ.

Γι’ αυτό το λόγο, αν βρεθούν κάποιες πολύ αξιόλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών κάτω των 22 ετών, δεν θα κλείσει τα μάτια. Φτάνει να μπορέσουν να βοηθήσουν άμεσα και μέσα από την ομάδα να εξελιχθούν και οι ίδιοι.

Πηγή: sportfm
657