Ο άθλος της διοίκησης Καραπατάκη

Ο άθλος της διοίκησης Καραπατάκη Ο άθλος της διοίκησης Καραπατάκη

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια, σε όλα τα επίπεδα, δεν είναι τυχαίο. Όλα βεβαίως από κάπου αρχίζουν. Και για τον σύλλογο της Λάρνακας, η αρχή ακούει στο όνομα Άντρος Καραπατάκης. Ο πρόεδρος των κιτρινοπρασίνων, από τον Δεκέμβριο του 2013 ώς σήμερα έκανε εξαιρετική δουλειά.


Κατάφερε να δημιουργήσει στέρεες βάσεις και να χτίσει ομάδα, η οποία να λειτουργεί με πλήρη επαγγελματισμό παντού. Και αυτό φάνηκε για μία ακόμη φορά στην Τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου που έγινε την περασμένη Παρασκευή.


Ουσιαστικό χρέος δεν έχει ο σύλλογος. Μηδέν. Και αυτό γιατί η ομάδα τη δεδομένη στιγμή δεν χρωστάει σε κανέναν πρώην ή νυν παίκτη και προπονητή. Υπάρχει ένα χρέος κοντά στο 1 εκατομμύριο που αφορά στο ΦΠΑ για το οποίο εδώ και μήνες έχει γίνει διακανονισμός με το Κράτος για να εξοφληθεί με δόσεις, οι οποίες καταβάλλονται κανονικά, ενώ υπάρχουν κάποιες μικροεκκρεμότητες με πιστωτές, οι οποίες άλλωστε πάντα θα υπάρχουν.

Με λίγα λόγια η ΑΕΚ σήμερα δεν χρωστάει χρήματα δεξιά κι αριστερά. Ο Άντρος Καραπατάκης και οι στενοί του συνεργάτες έχουν φέρει τον σύλλογο σε τέτοιο επίπεδο, που η επόμενη μέρα μόνο αισιοδοξία φέρνει. Ενδεικτικό της εξαιρετικής οικονομικής κατάστασης του συλλόγου είναι ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν ήδη πληρωθεί και τον Μάιο και ουσιαστικά είναι ξοφλημένοι για όλη τη σεζόν που πέρασε. Απομένει να τους δοθούν κάποια μπόνους τα οποία θα τα λάβουν και αυτά σύντομα.

Η ΑΕΚ λειτουργεί πλέον σαν ελβετικό ρολόι. Με διαφάνεια, μεθοδικότητα, επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Στη Γ.Σ. έγινε αναφορά φυσικά και για τον προϋπολογισμό της σεζόν 2018-19. Στη λήξασα έφθασε τα 4 εκατομμύρια, ενώ για τη νέα σεζόν αποφασίστηκε να υπάρξει μικρή μείωση και εκτιμάται περίπου στα 3,7. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ έδωσε και αρκετά χρήματα σε αποζημιώσεις.

Κυρίως στην αρχή με τους Ορτίθ και Γκαρίδο, οι οποίοι έλαβαν μεγάλο μέρος του συμβολαίου τους. Αποζημίωση πήρε και στα μέσα της σεζόν ο Χαραλαμπίδης, αλλά σίγουρα πολύ πιο μικρή. Κινήσεις που ανέβασαν αρκετά τον προϋπολογισμό, κάτι που θα προσπαθήσει η διοίκηση να αποφύγει στο εγγύς μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι στόχος της ΑΕΚ είναι τη νέα σεζόν να παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατή.

Πηγή: Goalnews
378