Πετρουής: «Να παίρνουμε δύναμη από αυτούς» (συνέντευξη)

Πετρουής: «Να παίρνουμε δύναμη από αυτούς» (συνέντευξη) Πετρουής: «Να παίρνουμε δύναμη από αυτούς» (συνέντευξη)

Συνέντευξη Στέφανου Πετρουή(φουτσαλιστής ΑΕΚ Λάρνακας)


1.Γεια σου Στέφανε. Είσαι στην ομάδα από την χρονιά 2015-2016, και είσαι από τους πιο παλιούς φουτσαλιστές του ρόστερ της ΑΕΚ. Γνωρίζοντας ότι στο παρελθόν αγωνιζόσουν σε γήπεδα 11χ11, πες μας πώς προέκυψε αυτή η αλλαγή και ξεκίνησες το φούτσαλ;  

Γεια σας. Αυτός είναι ο 3ος μου χρόνος στην ομάδα και νιώθω πολύ ευχαριστημένος με την απόφασή μου αυτή. Θα σας εξομολογηθώ ότι το φούτσαλ το ξεκίνησα για 2 κυρίως λόγους. Ο κυριότερος λόγος ήταν ότι οι απαιτήσεις στο ποδόσφαιρο(11χ11) ήταν διαφορετικές και σαφώς πιο ψηλές καθώς και οι ώρες των προπονήσεων περισσότερες, με συνέπεια να μην μου επέτρεπαν να το συνδυάζω 100% με το επάγγελμά μου. Οι προπονήσεις στο φούτσαλ και οι ώρες που χρειάζεται να θυσιάσεις είναι πιο λίγες και μου επιτρέπουν να δίνω περισσότερη έμφαση στη δουλειά μου, χωρίς όμως να παραμελώ τα καθήκοντά μου στο χώρο του ποδοσφαίρου σάλας. Ένας δευτερεύον λόγος είναι ότι από τον καιρό που αγωνιζόμουν στα «μεγάλα» γήπεδα, πάντοτε παρακολουθούσα το ενδιαφέρον άθλημα του φούτσαλ και πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχα να αγωνιστώ και εγώ στα παρκέ.


2.Πρόσφατα γνωστοποιήθηκε και η ανανέωση συνεργασίας με όλο το προπονητικό team. Με βάση αυτό και γνωρίζοντας ότι ο βασικός κορμός διατηρήθηκε, θα ήθελα να μου πεις λίγα λόγια για την ομάδα και για τους προσωπικούς σου στόχους;

Καταρχήν είμαι πολύ χαρούμενος που παρέμεινε το ίδιο προπονητικό team με πέρσι, καθώς έκαναν εξαιρετική δουλειά και για μένα η περσινή χρονιά ήταν επιτυχημένη αν κρίνει κανείς τις συνολικές μας εμφανίσεις. Ειδικά η περσινή ΑΕΚ απαρτιζόταν από πολύ καλούς παίχτες και χαρακτήρες και σας διαβεβαιώ ότι το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν εξαιρετικό, κάτι που αντικατοπτριζόταν και στο γήπεδο. Τερματίσαμε στην 5η θέση στο πρωτάθλημα, χάσαμε την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου στις λεπτομέρειες και όλοι μας είμαστε πεπεισμένοι πως φέτος θα κοιτάξουμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια, όπως και πέρσι δηλαδή, και κάθε παιχνίδι θα προσπαθούμε για την νίκη. Όσο αφορά τους προσωπικούς μου στόχους, είναι να δίνω σε κάθε αγώνα το 100% των δυνατοτήτων μου και να έχω την καλύτερη δυνατή απόδοση, ούτως ώστε να βοηθώ όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα.

3.Εσύ για πόσα ακόμη χρόνια σκοπεύεις να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι στα παρκέ; Γνωρίζουμε ότι προέρχεσαι από μια οικογένεια που ζει και αναπνέει για το σήμα του Κίμωνα, και θα θέλαμε να μας πεις λίγα λόγια για αυτό.

Σίγουρα προτεραιότητα σε αυτή την απόφαση θα έχει ο προπονητής, καθώς όσο με θέλουν στην ομάδα και όσο μου επιτρέπουν τα πόδια μου θα ήθελα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε αυτή την ομάδα-οικογένεια που λέγεται ΑΕΚ. Το μόνο σίγουρο ότι την επερχόμενη χρονιά θα αγωνίζομαι στην ομάδα, βοηθώντας την να πετύχει τους στόχους της. Όσο για την οικογένειά μου, είναι αλήθεια ότι όλοι μας μεγαλώσαμε με την ΑΕΚ, και υποστηρίζουμε θερμά αυτή την ομάδα, και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να φοράω αυτή τη φανέλα και δηλώνω και δημόσια ότι στην μόνη ομάδα που θα μπορούσα να αγωνιστώ στο φούτσαλ και να κλείσω την καριέρα μου είναι η ΑΕΚ.

4.Ποιος κατά την γνώμη σου ήταν ο περσινός MVP της ομάδας;

Αρκετά δύσκολη ερώτηση γιατί κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς ξεχώρισαν αρκετοί παίχτες, όμως αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον και να τον αναφέρω προσωπικά, αυτός θα ήταν ο τερματοφύλακάς μας Γιώργος Χριστοφή ο οποίος σε πολλά παιχνίδια μας έσωσε με τις εξαιρετικές του αποκρούσεις. Δεν θέλω όμως να μειώσω την προσπάθεια των υπόλοιπων παιδιών και για αυτό θα πω ότι η δουλειά ήταν συνολική και όλοι συμβάλαμε στην πορεία της ομάδας, μαζί με το προπονητικό team.

5.Ξέρουμε ότι είσαι απόφοιτος Φυσικής Αγωγής και αθλητισμού. Θα θέλαμε να μας πεις για τις διαφορές που έχει το άθλημα του φούτσαλ με αυτό του ποδοσφαίρου όσο αφορά τη φυσική κατάσταση.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει πιο πολύ το αερόβιο κομμάτι ενώ στο φούτσαλ υπερισχύει περισσότερο η ταχύτητα και τα μικρά sprints, αν και στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε επίσης να επικρατεί η δύναμη, η ταχύτητα και η ταχυδύναμη. Επίσης οι αποστάσεις που διανύονται στο φούτσαλ είναι πιο μικρές από το ποδόσφαιρο αλλά ίσως σε ψηλότερες εντάσεις. Γενικότερα το φούτσαλ είναι εντελώς διαφορετικό άθλημα από το ποδόσφαιρο. Επιπρόσθετα η σωματική επαφή είναι πιο έντονη στα παρκέ του φούτσαλ ελέω και των μικρών αποστάσεων του γηπέδου, και εφαρμόζεται πολύ η τακτική του man to man.

6.Παιρνόντας στο κεφάλαιο κόσμος και κλείνουμε με αυτό, ξέρουμε ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ αγαπούν την ομάδα τους όμως στο φούτσαλ σαφώς και θα μπορούσαν να δίνουν περισσότεροι το παρών τους. Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις σε αυτούς.

Είναι γεγονός ότι η ΑΕΚ κουβαλά μεγάλη μάζα οπαδών που τρέφουν μεγάλη αγάπη προς την ομάδα. Η κατάσταση όμως στο φούτσαλ δεν είναι και η καλύτερη από πλευράς προσέλευσης κόσμου και σίγουρα θα θέλαμε αρχής γενομένης από φέτος να έρχεται περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Είναι δεδομένο ότι όλοι οι φουτσαλιστές τους θέλουμε στο πλευρό μας για να παίρνουμε δύναμη από αυτούς, και να κάνουμε επιτέλους το ΚΙΤΙΟΝ μία καυτή έδρα στα εντός έδρας παιχνίδια. Το τονίζω ξανά πως τους χρειαζόμαστε και τους κάνω ξανά κάλεσμα να μας στηρίξουν.

7.Ευχαριστούμε Στέφανε και σου ευχόμαστε ότι καλύτερο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Εγώ ευχαριστώ με την σειρά μου για την συνέντευξη και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στα γήπεδα από Σεπτέμβρη.

366