Ανάλυση αγώνα: Κερδίσαμε και τις απουσίες...

Ανάλυση αγώνα: Κερδίσαμε και τις απουσίες... Ανάλυση αγώνα: Κερδίσαμε και τις απουσίες...

Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε ψες βράδυ στην Λευκωσία η ομάδα μας η οποία κατάφερε και έκαμψε την αντίσταση του πολύ μαχητικού Αραράτ και κέρδισε με 3-6.


Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό της.


Μόλις στο 3' ύστερα από σουτ του Λούκας Μπόρτζες το οποίο κόντραρε στον νεαρό Πλατύ, η ομάδα μας άνοιξε το σκορ αποβάλλοντας το όποιο άγχος υπήρχε.

Ο Κωνσταντίνος Κίτας στο 9' ύστερα από μια έξυπνη κομπίνα σε φάουλ, με δυνατό πλασέ έγραψε το 0-2.

Η ομάδα μας πίεσε και έχασε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει και τρίτο γκολ πριν από το ημίχρονο χωρίς ωστόσο να το καταφέρει, με το 0-2 να μένει μέχρι και την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε και πάλι πολύ δυνατά όμως το τρίτο γκολ δεν ερχόταν παρά τις πολλές ευκαιρίες.

Ο Κωνσταντίνος Κίτας και πάλι, ο οποίος χθές ήταν εξαιρετικός, με δυνατό σουτ στο 28΄πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκόλ και τρίτο για την ομάδα μας αυξάνοντας την διαφορά στα τρια τέρματα.

Η ομάδα του Αραρατ αντέδρασε σχεδόν άμεσα με τον νεαρό Αλέξη Τσίτσιο στο 30' να μειώνει σε 3-1.

Κάπου εκεί ο Μπρόυνο Γκόμες πήρε και πάλι το όπλο του και με εξαιρετική ατόμικη ενέργεια και όμορφο τελείωμα έδωσε και πάλι στην ομάδα μας διαφορα τριών τερμάτων κάνοντας στο 33' το 1-4.

Ο Κουλούππας μείωσε εκ νέου για τον Αραρατ κάνοντας το 2-4 στο 35' , όμως ο Γκόμες στο αμέσως επόμενο λεπτό με φαντάστικο τελέιωμα από δύσκολη γωνία έκανε το 2-5 σκοτώνοντας επί της ουσίας το παιχνίδι.

Ο μαχητικός Αραράτ δεν τα έβαλε κάτω και με τον νεαρό Τσίτσιο μείωσε σε 3-5 στο 39'.

Το τελικό 3-6 έγινε στο 40' με τον Μπρούνο Γκόμες να πετυχένει χατ-τρικ.

Στα αξιοσημείωτα η εξαιρετική παρουσία του νεαρού Κωνσταντίνου Κίτα, που έδειξε ψες να μεγάλωσε, όπως επίσης και του νεαρού Κωνσταντίνου Αποστόλου οι οποίοι δεν άφησαν τις σημαντικές μας απουσίες να παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Απουσίαζαν οι τιμωρημένοι Λέο Φεϊτόζα, Παναγιώτης Σκαρπάρης και Νεόφυτος Λακούφης, ως επίσης και παροπλισμένος εδώ και καιρό Κ. Λειβαδιώτης. Ο προπονητής μας Κ. Πολυβίου εξέτισε χθές την τιμωρία που κουβαλούσε από την περσινή χρονιά και από τον επόμενο αγώνα (Με την ΑΜΕΚ στις 8/11) θα βρίσκεται κανονικά στον πάγκο.

ΑΕΚ (K.Πολυβίου): M. Χριστοφόρου (τφ), Κ.Κίτας, Λ.Βασιλείου (Αρχ.), Λ. Μπόρτζες, Μ. Γκόμες

Γ. Χριστοφή, Γ. Τουμαζής, Κ. Αποστόλου.
235