Μίνιο: «Να ζήσουμε αυτό το όνειρο και να γίνουμε πρωταθλητές»

Μίνιο: «Να ζήσουμε αυτό το όνειρο και να γίνουμε πρωταθλητές» Μίνιο: «Να ζήσουμε αυτό το όνειρο και να γίνουμε πρωταθλητές»

Το καλοκαίρι, αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό που άφησε ο Τόνιο με την αποχώρησή του. Σήμερα, μερικούς μήνες μετά, κανείς δεν αναπολεί τον Ισπανό τερματοφύλακα που πήγε στη Σοσιεδάδ και αυτό γιατί ο Ρούβεν Μίνιο κατάφερε με τις εμφανίσεις του να γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο για την ΑΕΚ.

Τον συναντήσαμε στο Χριστουγεννιάτικο πάρτι της ΑΕΚ, όπου δεν σταμάτησε να μοιράζει αυτόγραφα και μας μίλησε με μεγάλη χαρά. Αναφέρεται στο όνειρο της κατάκτησης του τίτλου, τον ίδιο, την απουσία του Τομάς και στέλνει το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας.

Ρούβεν, με το τέλος του 2016 η ΑΕΚ είναι στην κορυφή. Φανταζόσουν κάτι τέτοιο ερχόμενος στην ομάδα;
«Ναι, πίστευα ότι ήταν κάτι που μπορούσαμε. Ωστόσο, γνωρίζω ότι είναι και πολύ δύσκολο να είσαι σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος στην πρώτη θέση. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, ανταγωνιστικό και χρειάστηκε να γίνει πολύ καλή δουλειά απ’ όλους. Είμαι πολύ χαρούμενος και εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι».


Αγωνίζεσαι για πρώτη φορά εκτός Ισπανίας. Στην Κύπρο τα πράγματα ήταν όπως τα ανέμενες;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα τόσα πολλά για το πρωτάθλημα στην Κύπρο. Περίμενα ότι θα είναι ανταγωνιστικό, ειδικά με 4-5 πέντε ομάδες. ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, Ομόνοια είναι καλές ομάδες και το πρωτάθλημα είναι σε καλό επίπεδο. Τώρα, το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο, πόσο μάλλον στη συνέχεια με τα πλέι οφ. Είναι η καλύτερη στιγμή να απολαύσουμε και εμείς το παιχνίδι».

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο κύριος αντίπαλος της ΑΕΚ είναι ο ΑΠΟΕΛ. Συμμερίζεσαι αυτή την άποψη;
«Ο κόσμος υποστηρίζει κάτι τέτοιο γιατί ο ΑΠΟΕΛ είναι ο περσινός πρωταθλητής. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες, όπως η ΑΕΛ, που είναι πολύ δυνατή και παλεύει. Διαπιστώσατε και εσείς πώς εξελίσσεται το πρωτάθλημα. Η διαφορά μεταξύ των ομάδων είναι 3-4 βαθμοί».

Είσαι σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα είναι πρωταθλήτρια στο τέλος της σεζόν;
«Είμαι σίγουρος. Θα το παλέψουμε. Στον αθλητισμό ποτέ δεν ξέρεις ποια είναι η επόμενη μέρα, αλλά η ΑΕΚ θα το παλέψει μέχρι το τέλος».

Πιστεύεις ότι υπάρχει ποιότητα στην ομάδα για να «χτυπήσει» τον τίτλο;
«Πρέπει να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Η ποιότητα δεν είναι πάντα αρκετή. Πρέπει να πιστέψουμε, να ζήσουμε αυτό το όνειρο και να γίνουμε πρωταθλητές. Πιστεύω με την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα είναι εφικτό».

Η απουσία του Τομάς αποδείχθηκε πολύ σημαντική για την ομάδα…
«Ναι, φυσικά. Ο Τομάς είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και πολύ σημαντικός, τόσο όταν επιτίθεται η ομάδα όσο και όταν αμύνεται. Έχουμε παίκτες που μπορούν να πάνε εξίσου καλά. Ελπίζουμε ότι ο Τομάς θα μας βοηθήσει στο τέλος της σεζόν, γιατί έχει ένα ξεχωριστό ταλέντο».

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι είσαι, μέχρι στιγμής, ο κορυφαίος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος.
«Είμαι χαρούμενος με αυτό και με την απόδοσή μου. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι πολύ καλοί τερματοφύλακες. Φυσικά, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ επιβάλλεται να είναι σε καλή φόρμα για να γίνει πρωταθλητής. Αυτό είναι που προσπαθώ».

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο της ΑΕΚ;
«Πρέπει να ξέρει ότι θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για να εκπληρώσουμε το όνειρό μας».

 

585