Ο «Μπίδης» σε μια συνέντευξη που λέει πολλά…

Ο «Μπίδης» σε μια συνέντευξη που λέει πολλά… Ο «Μπίδης» σε μια συνέντευξη που λέει πολλά…

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο Protathlima, ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης οποίος αναφέρθηκε στην επιλογή του να φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ, χαρακτηρίζοντας ως από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας του.

Ποιος είναι ο άνθρωπος που οφείλει πολλά ο Κωνσταντίνος και είναι για αυτόν ο κορυφαίος προπονητής που είχε ποτέ.

Τι λέει για το ΑΠΟΕΛ και τον Πρόδρομο Πετρίδη ενώ αναφέρεται με κολακευτικά λόγια στην δουλειά του Σάββα Κωνσταντίνου.


Ποιους επαινεί και τι λέει για Πιέρο, Αρτυματά, Κατελάρη, Λαίφη.

Αναλυτικά η ενδιαφέρουσα συνέντευξη του αρχηγού της Εθνικής την οποία παραχώρησε στον Αντώνη Κωνσταντινίδη.

Απογοητεύσατε τον κόσμο σας μετά την ήττα από τον Απόλλωνα. Πως ένιωσες μετά τις αποδοκιμασίες στο τέλος του αγώνα; Ήταν κάτι που έγινε για πρώτη φορά.
«Μια ομάδα που κυνηγάει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος είναι απόλυτα λογικό να έχει τις καλές και κακές τις στιγμές. Τα σκαμπανεβάσματα είναι μέρος της χρονιάς και τα θεωρώ φυσιολογικά μέχρι σε ένα βαθμό.

Όσον αφορά για τις αποδοκιμασίες ίσως να είναι ευεργετικές αφού θεωρώ πως κάνουν καλό στους ποδοσφαιριστές και γενικότερα στην ομάδα. Βάζουν πίεση σε μας για να δουλεύουμε πιο δυνατά με στόχο να μην τους απογοητεύσουμε ξανά.

Η ΑΕΚ παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει, είμαι πεπεισμένος πως μέσα από ομαδική δουλειά θα πετύχει τους στόχους της, έχουμε τόσο την ποιότητα αλλά και την ποσότητα να αντεπεξέλθουμε τις δυσκολίες».

Αναφέρθηκες για τους τραυματισμούς, θα θέλαμε το σχόλιο σου για την απουσία του Τομάς. Είναι τόσο κομβικός για εσάς; Συμμερίζεσαι αυτή την άποψη;
«Καταρχάς ο Τομάς έχει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού που ταιριάζει απόλυτα στην ομάδα. Έχει στοιχίσει στην ΑΕΚ αλλά ως ένα βαθμό. Δεν συμμερίζομαι την άποψη πως η απουσία του μας έχει οδηγήσει στα αρνητικά αποτελέσματα.

Ο κάθε ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στο ρόστερ είναι σημαντικός, όπως και ο Τομάς αλλά σε καμία περίπτωση δεν εξαρτόμαστε από κανένα ποδοσφαιριστή».

Βάσει της εμπειρίας σου, τι πάει λάθος τις τελευταίες αγωνιστικές και τι πρέπει να γίνει;
«Πρώτα θα πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι, το συστατικό αυτό είναι ο κυριότερος σύμμαχος για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Έχω ζήσει και στο ΑΠΟΕΛ παρόμοιες καταστάσεις και θεωρώ πως και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο, με ψυχραιμία να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα.

Έπειτα πρέπει να αποκτήσουμε τη στόμφα του πρωταθλητή, να μάθουμε να ζούμε με την πίεση, να βάλουμε στον εαυτό μας δύσκολα και τα αποτελέσματα είμαι σίγουρος πως θα είναι τα επιθυμητά.

Το γνωρίζουμε πως δεν είμαστε στα καλύτερα μας και πρέπει να ανεβάσουμε κατακόρυφα την απόδοση μας, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να μην αφήσουμε τους αντίπαλους να είναι πρωταγωνιστές στα παιχνίδια αλλά εμείς.

Όμως θα ήθελα να τονίσω πως η ήττα από τον Απόλλωνα δεν είναι καταδικαστική και ούτε πρέπει να την μεγεθύνουμε. Έγινε πολύ γρήγορα, στα πρώτα 15λεπτά κρίθηκαν ουσιαστικά όλα και δεν μας βοήθησε στο να δείξουμε πράγματα»

Η γνώμη σου για τους Τσάβι Ρόκα και Ιμανόλ Ιντιακέθ
«Οι αριθμοί μιλούν για τον κύριο Ρόκα. Άριστος επαγγελματίας και γνώστης του αντικειμένου, ένας άνθρωπος που οφείλει πολλά η ΑΕΚ, αφού έχει κτίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτή την ομάδα.

Για τον προπονητή θα έλεγα ότι διατηρεί άψογα τις ισορροπίες μέσα στα αποδυτήρια, το να διατηρείς σε εγρήγορση όλους τους ποδοσφαιριστές είναι πολύ δύσκολο, ιδιαίτερα όταν προπονείς μια μεγάλη ομάδα και αυτός το καταφέρνει.

Διακρίνω στο πρόσωπο του και είναι αντιληπτό πιστεύω, πως πρόκειται για έναν άνθρωπο με αρκετή όρεξη και πάθος».

Ο φετινός τίτλος και η μάστιγα των ύποπτων παιχνιδιών…
«Μέχρι τέλους θα γίνει μεγάλη μάχη για το πρωτάθλημα από όλους. ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Απόλλωνας και Ομόνοια θα είναι εκεί.

Όμως υπάρχουν και οι λεγόμενες μικρές ομάδες που μπορούν να κάνουν ζημιές σε όλες τις ομάδες και αν δεν είσαι σοβαρός θα την πατήσεις.

Όσον αφορά το 2ο θέμα θέλω να δώσω τα εύσημα μου στην ΚΟΠ και ΟΥΕΦΑ για την έγκυρη παρέμβαση τους. Βλέπουμε ήδη σιγά σιγά να εκλείπει αυτό το απαράδεκτο γεγονός κάτι που θα πρέπει να μας χαροποιεί όλους.

Έχουμε υποχρέωση προς τις καινούριες γενιές, να παραδώσουμε ένα τίμιο ποδόσφαιρο κάτι που θα μας βοηθήσει να ανεβούμε όλοι σαν επίπεδο.

Σαν Κυπριακό ποδόσφαιρο αλλά και ο κάθε ποδοσφαιριστής θα ευεργετηθεί αν συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς».

Μου έδωσες τη καλύτερη πάσα… Κύπριος παίκτης
«Βλέπουμε συνεχώς να βγαίνουν και να αναπτύσσονται οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Κάτι που θα βοηθήσει όλους, τις ομάδες, την Εθνική, το πρωτάθλημα, βλέπετε ο Κύπριος παίκτης ξέρει που βρίσκεται, ξέρει τις συνθήκες, αγαπάει αυτό που κάνει.

Ο Πιέρος, ο Αρτυματάς, ο Μακρής, Λαίφης, Κατελάρης, Χάμπος, Στυλιανού είναι παιδιά που είναι τα πιο τρανά παραδείγματα των όσων έχω αναφέρει πιο πάνω.

Υπάρχουν και άλλα παιδιά που έχουν κίνητρα να προσφέρουν και να αποδείξουν σε όλους πως δεν υστερούν από ξένους ποδοσφαιριστές.

Όλοι αυτοί είναι σημαντικότατοι για την Εθνική ομάδα που μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει»

Κωνσταντίνε, το κεφάλαιο Εθνική, μπορούμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο σαν και αυτό που πέτυχε η Ισλανία στη τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Γαλλία;
«Το παράδειγμα της Ισλανδίας είναι εκεί και οδηγεί όλες τις πανομοιότυπες Εθνικές σαν τη δική μας.

Πλέον στις Εθνικές μας ομάδες υπάρχει ένας άριστος επαγγελματισμός με πρωτεργάτη τον Σάββα Κωνσταντίνου να ακολουθεί ένα εξαιρετικό μοντέλο. Υπάρχει σωστή δομή, σωστός προγραμματισμός και συνεχής επίβλεψη.

Όλα τα τμήματα ακολουθούν το ίδιο σύστημα και είμαι βέβαιος πως η συνεχής επίβλεψη θα φέρει τα σωστά αποτελέσματα.

Τώρα όσον αφορά την Εθνική μας ομάδα, βλέπουμε πως έχουν γίνει άλματα προόδου αλλά χρειάζεται υπομονή, τίποτα στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.

Είχαμε την ατυχία σε δυο διοργανώσεις να αντιμετωπίσουμε το Βέλγιο, είναι λεπτομέρειες που μπορούν να παίξουν τον δικό τους ρόλο.

Δείξαμε στα πλείστα ματς πως δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία ομάδα, όπως και με τον Πάμπο Χριστοδούλου έτσι και με τον κ. Χριστοφόρου διατηρούμε ένα σοβαρό πρόσωπο”.

Στην συνέχεια η κουβέντα πήγε στην πρώην ομάδα του Κωνσταντίνου…
Άνοιξες μια νέα σελίδα στη καριέρα σου, λίγα λόγια για την επιλογή να αποχωρήσεις από το ΑΠΟΕΛ…

«Είναι ευρέως γνωστό πως πέρασα σχεδόν όλη μου την ζωή στο ΑΠΟΕΛ. Εκεί γνώρισα τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας μου και ξέρω πως θα (κουβαλάω) μαζί μου την σφραγίδα του ΑΠΟΕΛ.

Αυτό δεν θα φύγει πότε αυτό. Όταν μίλησα το καλοκαίρι με τον Πρόδρομο Πετρίδη πάρθηκε η απόφαση να αποχωρήσω.

Το τι έγινε το καλοκαίρι, είναι ξεκάθαρο εγώ ήμουν σωστός απέναντι στο ΑΠΟΕΛ και το αντίθετο. Με τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ έχω άψογες σχέσεις.

Νιώθω σιγουριά για την επιλογή μου να φορέσω την φανέλα της ΑΕΚ, είναι μια ομάδα που μου ταιριάζει και το αντιμετωπίζω ως τις από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας μου να πετύχω με την ΑΕΚ.

Ευχαριστώ θερμά όλους που με υποδέχτηκαν και με έκαναν να νιώθω σαν να ήμουν χρόνια στη Λάρνακα. Όλο αυτό θέλω να το ξεπληρώσω με τις εμφανίσεις μου στο γήπεδο».

Τι θα έλεγες για τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ; Πως το αντιμετώπισαν;
«Κατανοώ τον κόσμο όπως και να αισθάνεται. Νιώθω την αγάπη του ΑΠΟΕΛίστα καθημερινά και την ανταποδίδω. Ως Κωνσταντίνος πάντα θα τους έχω στην καρδιά μου, δεν μπορούν να ξεχαστούν από την μια μέρα στην άλλη».

Το γεγονός πως σεβάστηκαν την επιλογή μου δείχνει την εκτίμηση τους σε όσα έχω προσφέρει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Κυπριακό φίλαθλο κοινό που μου δείχνει σεβασμό και αυτό είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση μέσα από όλα αυτά τα χρόνια.

Τώρα όμως θέλω όσο τίποτα άλλο να δώσω χαρά στον κόσμο της ΑΕΚ. Αυτή είναι η άμεση προτεραιότητα μου».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ και την μειωμένη προσέλευση του;
«Να πω την αλήθεια έχω μείνει έκπληκτος, παρά την προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι της ομάδας δεν υπάρχει η προσδοκώμενη ανταπόκριση.

Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους φίλους μας, μια ομάδα για να πάει μπροστά χρειάζεται τον κόσμο της. Είτε για ένα από τα δυο τρόπαια, είτε για μια πετυχημένη πορεία στην Ευρώπη θέλει την μαζική στήριξη των φιλάθλων της.

Στα καλά και στα κακά ο ΑΕΚτζής πρέπει να είναι παρών, ιδίως τώρα που υπάρχει και αυτό το υπέροχο γήπεδο στην Λάρνακα.

Εκτός από αυτά ο ποδοσφαιριστής θέλει να νιώθει την πίεση, την ανάσα του κόσμου για να αποδίδει καλύτερα, για να πιέζεται, να υπερβαίνει τα όρια του».

Ένα σχόλιο για την πρόσφατη συνάντηση σας με τον Μαντούκα και πως νιώθεις που φεύγει…
«Ήταν μια όμορφη συνάντηση, ανάμεσα σε ξεχωριστούς ανθρώπους που έγραψαν την πιο χρυσή σελίδα του Κυπριακού αθλητισμού.

Θα ήθελα να ευχηθώ τα καλύτερα στον Γκουστάβο, να είναι πάντα υγιής και είμαι σίγουρος πως θα πετύχει σε αυτό που σκοπεύει να κάνει.

Η απόπειρα του δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα όμως πιστεύω έχει μεγάλα προσόντα, θα μαθαίνει συνεχώς».

Ο κορυφαίος προπονητής ο Γιοβάνοβιτς;
«Σαφώς, είναι ο προπονητής που με άλλαξε σαν άνθρωπο. Στον τρόπο σκέψης, πως αντιμετωπίζω τα πράγματα στο ποδόσφαιρο.

Είναι ο ποδοσφαιρικός μου πατέρας και του οφείλω πάρα πολλά.

Κλείνοντας πως περνάς τις ελεύθερες σου ώρες; Με τις τρεις γυναίκες της ζωής σου;
(Χαμόγελα…) «Βέβαια!

Προσπαθώ να είμαι σωστός οικογενειάρχης και να μην αφήνω καμία παραπονεμένη.

Κόβω την καρδιά μου στα τρία για αυτές και μαζεύω όσες περισσότερες ώρες μπορώ να τις δίνω σε αυτές.

Επίσης μου αρέσει να μορφώνομαι συνεχώς, η «δια βίου μάθηση» είναι ένα σύνθημα για μένα. Θέλω να γίνομαι καλύτερος μέρα με τη μέρα».

852