Εγγλέζου: «Νιώθω ευλογημένος που έπαιξα στην ΑΕΚ»

Εγγλέζου: «Νιώθω ευλογημένος που έπαιξα στην ΑΕΚ» Εγγλέζου: «Νιώθω ευλογημένος που έπαιξα στην ΑΕΚ»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Νικόλας Εγγλέζου στο ThemaSports με αφορμή την μετακίνηση του από τον Άρη στην ΑΕΚ.


Διαβάστε πιο κάτω τα αποσπάσματα που αφορούν την ομάδα μας και ΕΔΩ αναλυτικά όλη την συνέντευξη:

Από την ΑΕΚ έφυγες με κάποιο παράπονο;
Παράπονο όχι… Νιώθω ευλογημένος που αγωνίστηκα στην ΑΕΚ και κυρίως τόσα χρόνια. Από την πρώτη χρονιά μέχρι και την τελευταία τώρα, έμαθα πάρα πολλά. Ελπίζω να έδωσα και πολλά στην ομάδα, όμως, πιστεύω ότι είναι περισσότερα αυτά που πήρα από ότι έδωσα.


Η σχέση του Νικόλα Εγγλέζου με τη διοίκηση, τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ, κυρίως με τις «κεφαλές» της ΑΕΚ, Άνδρο Καραπατάκη και Τσάβι Ρόκα;
Νομίζω, είναι πάρα πολύ καλές οι σχέσεις. Νομίζω μου στάθηκαν δίπλα μου πάρα πολύ καλά. Δεν έχω κανένα παράπονο από όλους γενικά μέσα στην ΑΕΚ, γιατί ο επαγγελματισμός που δουλεύει αυτή η ομάδα, νομίζω, φαίνεται και στα αποτελέσματα.

Δεν σου δόθηκαν οι πολλές ευκαιρίες, όμως, εκεί, κακά τα ψέματα…
Όπως βλέπουμε στην ΑΕΚ υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές. Υπάρχει ένα πλάνο που κρατά ο ίδιος ο προπονητής. Υπάρχει ο προπονητής που αυτός ξέρει το ποιους πρέπει να βάζει και ποιους όχι. Έτσι, είναι αυτά… Κάθε προπονητής έχει το δικό του πλάνο και αυτό είναι αποδεκτό.

Υπάρχει η άποψη ότι επικρατεί η Ισπανική παροικία στην ΑΕΚ, με ελάχιστους Κύπριους να κερδίζουν την εμπιστοσύνη. Εσύ με το πέρασμα σου από εκεί πως το σχολιάζεις αυτό;
Αυτό είναι ένα πρόβλημα, γιατί βλέπουμε ότι κάθε ομάδα έχει πρόβλημα με τους Κύπριους. Για παράδειγμα, τώρα η ΑΕΚ, τρεις με τέσσερις Κύπριους παίκτες έχει. Αυτό είναι δύσκολο για όλους τους ποδοσφαιριστές που είμαστε Κύπριοι. Είναι ένα θέμα, το οποίο δεν πρέπει να κοιτάξει μόνο η ΑΕΚ. Νομίζω, όλες οι ομάδες πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Νομίζω, όμως, ότι αυτό το μοντέλο που κυριαρχεί στην ΑΕΚ βγαίνει θετικά. Από τη στιγμή που επιτρέπεται στην Ομοσπονδία να αγωνίζονται τόσοι Ισπανοί, ή τόσοι ξένοι, μπορεί ο οποιοσδήποτε να το κάνει.

Τι θα θυμάσαι από ΑΕΚ και Νέα Σαλαμίνα; Δύο ομάδες που αγαπήθηκες και σεβάστηκες και εσύ…
ΑΕΚ και Νέα Σαλαμίνα, νομίζω, πλέον, είναι ότι έχω στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Και τώρα ο Άρης… Όμως, είναι δύο ομάδες που με αγαπήσανε και οι οπαδοί, αλλά και εγώ… Γιατί, εντάξει, ξέρουμε ότι αυτές οι ομάδες αγαπούν και αγκαλιάζουν τους ποδοσφαιριστές που είναι εκεί και γι’ αυτό έχω να πω και στις δύο ομάδες ένα μεγάλο ευχαριστώ όλα αυτά τα χρόνια που ήμουνα εκεί.


513