Κουκούρης: «Παιχνίδι χωρίς αύριο, καλώ τον κόσμο να μας στηρίξει»

Κουκούρης: «Παιχνίδι χωρίς αύριο, καλώ τον κόσμο να μας στηρίξει» Κουκούρης: «Παιχνίδι χωρίς αύριο, καλώ τον κόσμο να μας στηρίξει»

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (14/3) δημοσιογραφική διάσκεψη στο Ολυμπιακό Μέγαρο Κύπρου, αναφορικά με το Final Four του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Basket League το οποίο θα διεξαχθεί στις 15 και 17 Μαρτίου στο «Κίτιον» στη Λάρνακα.


Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΟΚ, κ. Ανδρέας Μουζουρίδης, ο οποίος στο καλωσόρισμα του συνεχάρη τις τέσσερις ομάδες που εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στο φετινό ΟΠΑΠ Final Four. Ο κ. Μουζουρίδης έστειλε τις δικές του ευχές προς όλες τις ομάδες, ενόψει των δύο αγώνων για την ημιτελική φάση, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή (15/3).

Παράλληλα, ο κ. Μουζουρίδης ανέφερε πως η φετινή γιορτή του μπάσκετ είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση που γίνεται για τον ανδρικό καρκίνο εκ μέρους της Europa UOMO Κύπρου και ο στόχος της Ομοσπονδίας είναι να υπάρξει συνεργασία με τον οργανισμό το επόμενο διάστημα, για να αυξηθούν οι προσπάθειες για την από κοινού ενημέρωση του κοινού.


Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του Europa UOMO Κύπρου, κ. Σάββας Ηλιοφώτου, ο οποίος ανέφερε: «Εργαζόμαστε με εθελοντές ώστε να προσπαθήσουμε να φτάσει το μήνυμα της έγκαιρης διάγνωσης σε όλο τον ανδρικό πληθυσμό. Σύνθημα μας είναι ότι είναι άδικο να χάνεται μία ζωή από τον καρκίνο του προστάτη, ο οποίος είναι σχεδόν 100% ιάσιμος όταν διαγνωστεί έγκαιρα. Απευθυνόμενοι προς τους άντρες, λέμε ξεπεράστε την προκατάληψη και τον φόβο».

Τον λόγο στην συνέχεια πήραν οι προπονητές και οι καλαθοσφαιριστές των τεσσάρων ομάδων που αγωνίζονται στο φετινό ΟΠΑΠ Final Four.

Πιο κάτω η τοποθέτηση του προπονητή μας: 

Δημήτρης Κουκούρης – Προπονητής Πετρολίνα ΑΕΚ: «Θα ήθελα να καλέσω τους φίλους της ΑΕΚ και του μπάσκετ να έρθουν στο γήπεδο. Το χρειαζόμαστε όλοι. Στο κύπελλο πάντα τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ, παιχνίδια χωρίς αύριο. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, πρέπει να είμαστε συνέχεια συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Η Ομόνοια έχει δείξει στις τελευταίες αγωνιστικές ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, όπως και εμείς. Θα προσπαθήσουμε κάποια ατού της Ομόνοιας να τα περιορίσουμε.

Πρέπει εμείς να δώσουμε τον ρυθμό στον αγώνα, να τον ελέγξουμε. Και από την αμυντική και για την επιθετική λειτουργία. Όλες οι ομάδες έχουν μοιρασμένες πιθανότητες, οπότε κοιτάμε το παιχνίδι της Παρασκευής με σοβαρότητα και προσοχή».

 
119