Κερδίζουμε και πάμε με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας...

Κερδίζουμε και πάμε με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας... Κερδίζουμε και πάμε με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας...

Διεξάγονται σήμερα οι τέσσερις αναμετρήσεις για την τελευταία αγωνιστική στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας, μέσα από την οποία θα ξεκαθαρίσουν οριστικά, όλες οι εκκρεμότητες, όσον αφορά τις θέσεις κατάταξης των τεσσάρων ομάδων (και ποιες θα είναι), αλλά και την ομάδα, που θα υποβιβασθεί στη Β1 κατηγορία.


Με… βαθμολογική σειρά, να αναφέρουμε ότι στην αναμέτρηση που θα γίνει στο Παραλίμνι, ανάμεσα στην τοπική Ένωση και στην ΑΕΚ (18:00), οι δυο ομάδες, θα τα δώσουν όλα για τη νίκη.  


Από τη μια, η Ένωση για να αποφύγει την 8η και τελευταία θέση και από την άλλη, η ΑΕΚ για να τερματίσει στην κορυφή και να έχει το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας, ενόψει των πλέι-οφ.  

Ωστόσο για να ελπίζει η Ένωση θα πρέπει πρώτα να… χάσει στη Λεμεσό, η Ομόνοια από τον Απόλλωνα (18:00). Στην ισοβαθμία Ένωσης και Ομόνοιας, πλεονεκτούν οι βυσσινί.

Ο δε Απόλλωνας, χρειάζεται τη νίκη για να εξασφαλίσει την 4η θέση, που θα του δώσει μια θέση στα πλέι-οφ. Επομένως, το κίνητρο των γαλάζιων, δυσκολεύει το έργο των πρασίνων, που θέλουν να εξασφαλίσουν από μόνοι τους την παραμονή και επομένως, να μην έχουν έγνοιες για το τι θα γίνει στο Παραλίμνι…

Επιστρέφοντας τώρα στα… ενδιαφέροντα της ΑΕΚ, εφόσον η ίδια πάρει το ροζ φύλλο στο παιχνίδι με την Ένωση, δεν θα νοιάζεται για το τι θα κάνει ο (αήττητος εκτός έδρας) Κεραυνός, που θα αντιμετωπίσει την ΕΘΑ στο «Τ. Παπαδόπουλος-Ελευθερία» (18:00).

Πάντως η ΕΘΑ, περιμένει νίκη της Ομόνοιας στη Λεμεσό και εφόσον η ίδια καταβάλει τον Κεραυνό, τότε μπαίνει αυτή στα πλέι-οφ και μένει εκτός, ο Απόλλωνας. Στην ισοβαθμία ΕΘΑ και Απόλλωνα, πλεονεκτεί η ομάδα της Έγκωμης.

Ξέχωρα από αυτά τα τρία με… αλληλένδετο ενδιαφέρον παιχνίδια, υπάρχει και το ντέρμπι των γαλαζοκιτρίνων, ανάμεσα στην ΑΕΛ και στον ΑΠΟΕΛ, που θα γίνει στη Λεμεσό (15:00), στο οποίο το μόνο κίνητρο είναι το γόητρο και για τις δυο ομάδες.

Η ΑΕΛ, εξασφάλισε την παραμονή της και ο ΑΠΟΕΛ, εξασφάλισε την 3η θέση. Επομένως ο ορισμός ντέρμπι έχει να κάνει μόνο με τα κοινά… χρώματα των δυο αντιπάλων.
136