Τα ενδιαφέροντα στατιστικά στις συναντήσεις με τον Κεραυνό

Τα ενδιαφέροντα στατιστικά στις συναντήσεις με τον Κεραυνό Τα ενδιαφέροντα στατιστικά στις συναντήσεις με τον Κεραυνό

Ο αριθμός 3, δεν θα είναι συμβολικός μόνο, όσον αφορά το σκορ των νικών που θα πρέπει να συμπληρώσει κατά την τελική φάση, ένας εκ των δυο μονομάχων για την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας!


ΑΕΚ και Κεραυνός θα είναι οι αντίπαλοι, μετά την πρόκριση των δυο αυτών ομάδων, σε βάρος της ΕΘΑ (Θέσεις 1&4, με 3-0 νίκες) και ΑΠΟΕΛ (Θέσεις 2&3, με 3-2 νίκες) αντίστοιχα.


Οι δυο αυτές ομάδες, λοιπόν θα αναμετρηθούν στον τελικό των πλέι-οφ, για τριτη κατά σειρά χρονιά!

Πριν από δυο χρονιές, ο Κεραυνός στέφθηκε πρωταθλητής, κερδίζοντας την ΑΕΚ με σκορ νικών 3-1 (εκ των οποίων οι δυο, ήταν στον πόντο και μάλιστα, η τελευταία και καθοριστική, ήταν μέσα στη Λάρνακα).

Η «απάντηση» της πρασινοκίτρινης ομάδας, ήλθε… ένα χρόνο μετά και μάλιστα με εμφαντικό τρόπο. Με σκορ νικών 3-0, κατάκτησε τον περσινό τίτλο!

Υπάρχει όμως ένα ακόμη… τριάρι, γύρω από όλη αυτήν την ιστορία…

Οι φετινές, μεταξύ των δυο ομάδων αναμετρήσεις, σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο Κεραυνός προηγείται σε αυτόν τον… πίνακα με 3-1 σκορ νικών!

Μάλιστα, δυο φορές είχε νικήσει μέσα στη Λάρνακα (στον πρώτο γύρο και στον τελικό του κυπέλλου), ενώ στο «Κ. Παπαέλληνας», οι δυο ομάδες μετράνε από μια νίκη και μάλιστα, εντυπωσιακή για την κάθε μια!

Η ΑΕΚ είχε νικήσει μετά από παράταση με 100-95 και ενώ έχανε με 53-29, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ενώ ο Κεραυνός επικράτησε με 70-69, αν και στην αρχή της 3ης περιόδου, έχανε με 34-50!

Πηγή: balla
81