Λευκαρίτης: «Η ΑΕΚ είναι κομμάτι της ζωής μου, δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό» (όλες οι δηλώσεις του)

Λευκαρίτης: «Η ΑΕΚ είναι κομμάτι της ζωής μου, δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό» (όλες οι δηλώσεις του) Λευκαρίτης: «Η ΑΕΚ είναι κομμάτι της ζωής μου, δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό» (όλες οι δηλώσεις του)

Ο Ανδρέας Λευκαρίτης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την απόφασή του να αποχωρήσει από την προεδρία της καλαθοσφαιρικής ΑΕΚ.


«Έχει καιρό που το έχω αποφασίσει. Απλώς δεν μπορούσα να το ανακοινώσω λόγω του ότι βρισκόταν σε εξέλιξη το πρωτάθλημα. Δεν ήθελα να το κάνω μέσα στη σεζόν, προτίμησα να τελειώσει και μετά», ανέφερε αρχικά για την απόφασή του».


Έπαιξε ρόλο και το ότι δεν πήρατε το πρωτάθλημα;

«Όχι. Δεν έπαιξε κάποιο ρόλο. Συγχαρητήρια στον Κεραυνό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, άξια το πήρε. Ήταν πολύ καλά τα παιχνίδια που έγιναν στην σειρά, ήταν καλύτερος και πήρε τον τίτλο».   

Για την φετινή πορεία της ΑΕΚ και τι πήγε λάθος…

«Στόχος μας ήταν να πάρουμε τον τίτλο. Δεν βγήκαν όμως τα πράγματα όπως τα θέλαμε. Ξεκινήσαμε κάπως λάθος στην αρχή. Παρά τους τραυματισμούς που είχαμε μέσα στην σεζόν, όταν επέστρεψαν πίσω, είχαμε μια πολύ καλή ομάδα όμως δεν τα καταφέραμε».

Είναι οριστική η απόφασή σας;

«Είναι οριστική η απόφαση μου, ναι. Μετά από πολλή σκέψη, αποφάσισα πως πρέπει να αποχωρήσω και να μείνω κοντά στην οικογένεια μου. Θέλω να αφοσιωθώ λίγο και εκεί. Για να είσαι παράγοντας κάποιας ομάδας, θέλεις χρόνο και εγώ τώρα δεν μπορώ να έχω αυτόν το χρόνο που χρειάζεται. Το Σάββατο θα έχουμε συνεδρία στο δ.σ. του σωματείου. Δεν έχω προτείνει κάποιον, όπως ευελπιστώ ότι κάποιος θα βρεθεί και θα αναλάβει. Ανακοίνωσα την απόφασή μου, αφού πρέπει στην ομάδα να δουν το μέλλον και να μην περιμένουν».

Είναι εύκολο να συνεχίσει η ομάδα να βρίσκεται στα ψηλά; Κατακτήσατε και πολλά πρωταθλήματα;

«Σίγουρα, δεν είναι. Όσα χρόνια ήμουν εκεί, σπαταλήσαμε περισσότερα χρήματα από το κανονικό για να φτιάξουμε αυτή την ομάδα. Κρατάω πολλά όμως από τον χώρο, τις εμπειρίες και πολλά άλλα. Αφήνω πίσω τις κακές στιγμές και κρατάω τις καλές».

Γιατί ο κόσμος δεν πηγαίνει στα παιχνίδια της καλαθόσφαιρας;

«Ο κόσμος στην Κύπρο προτιμάει το ποδόσφαιρο. Η καλαθόσφαιρα και τα άλλα αθλήματα είναι σε δεύτερη μοίρα. Είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας όμως τα τελευταία χρόνια, μόνο φέτος ήταν κάπως μειωμένη η προσέλευση».

Θα μείνετε κοντά στην ομάδα;

«Πάντα ήμουν και πάντα θα είμαι ένας οπαδός της ΑΕΚ. Όποιος με χρειαστεί θα είμαι στο πλευρό του για συμβουλές. Ότι χρειαστεί ο νέος πρόεδρος θα είμαι δίπλα του».

Έχετε σκεφτεί να εμπλακείτε στα του ποδοσφαίρου;

«Δεν περνάει καν από το μυαλό μου. Το άθλημα που λατρεύω είναι η καλαθόσφαιρα. Δυστυχώς ή ευτυχώς για κάποιους. Γενικά η ΑΕΚ είναι κομμάτι της ζωής μου, δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό».

Ένα μήνυμα για τον κόσμο…

«Θέλω να τους ευχαριστήσω όλα αυτά τα χρόνια. Βλέπω ότι ο κόσμος ήταν κοντά μας. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Θα είμαι εκεί ότι με χρειαστούν, τους ευχαριστώ πάρα πολύ, όλους. Χωρίς αυτούς δεν θα κατακτούσαμε όλα αυτά τα τρόπαια».
275