Ποτέ, μα ποτέ, δεν θα την άφηνε σε λάθος χέρια!

Ποτέ, μα ποτέ, δεν θα την άφηνε σε λάθος χέρια! Ποτέ, μα ποτέ, δεν θα την άφηνε σε λάθος χέρια!

Για το τι έχει προσφέρει η οικογένεια Λευκαρίτη στην κυπριακή καλαθόσφαιρα, τα λόγια είναι περιττά και σίγουρα η αποχώρηση του γιου του θρυλικού, Ντίνου Λευκαρίτη, Αντρέα, από τον προεδρικό θώκο της Πετρολίνα ΑΕΚ αποτελεί μείζονος σημασίας πλήγμα, όμως φαίνεται πως ήταν αναπόφευκτο. Η σκυτάλη πάει, πλέον, στα χέρια του επί σειρά ετών ακούραστου εργάτη της ομάδας και no2 στην ιεραρχία για τη λήψη αποφάσεων, Βασίλη Σελλά. Μια κίνηση που ήταν η πλέον ενδεδειγμένη! Γιατί, όμως;   


Καταρχάς, οι Λαρνακείς όλα αυτά τα χρόνια πέραν του να κατακτούν πολλούς τίτλους, είναι και… μαγαζί γωνία. Όλοι πληρώνονται 1η του μήνα, υπάρχει οργάνωση σε όλους τους τομείς και σίγουρα οι αθλητές και οι προπονητές δεν χρειάστηκε να ασχοληθούν με κάτι άλλο, πλην του αγωνιστικού κομματιού. Πράγματα αυτονόητα, αλλά για το κυπριακό μπάσκετ θεωρούνται… πολυτέλεια, χωρίς να σημαίνει πως στις περισσότερες ομάδες της πρώτης κατηγορίας δεν γίνονται. Απλά στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για κάτι διαφορετικό, ειδικά με τα ποσά που υπήρχαν. Πλέον, τα δεδομένα αλλάζουν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ομάδα… βαράει διάλυση. Κάθε άλλο μάλιστα.


Ο Ανδρέα Λευκαρίτης θέλει να αφοσιωθεί στην οικογένειά του, κι αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της απενεργοποίησής του. Ωστόσο, ΠΟΤΕ του δεν θα άφηνε την ομάδα σε λάθος χέρια. Γι’ αυτό και ανατέθηκε ο βασικός επιτελικός ρόλος στον άνθρωπο στον οποίο έχει τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από κάθε άλλο. Ποτέ του ο απερχόμενος διοικητικός ηγέτης δεν πήρε κάποια απόφαση χωρίς να τον συμβουλευτεί και όπως μας έχει εξομολογηθεί κι ο ίδιος παλιότερα, ο Σελλάς με την ψυχραιμία και τη διορατικότητα που το διακρίνει τον έχει βοηθήσει να αλλάξει και γνώμη για το καλό της ομάδας σε ουκ ολίγες περιπτώσεις. Και όποτε χρειάστηκε έκανε τη… βρώμικη δουλειά, βάζοντας πλάτη σε δύσκολες καταστάσεις, ενώ όποτε κάποιος έπληττε τα συμφέροντα της ΑΕΚ, “σκύλιαζε”.

Η νέα εποχή θα είναι τελείως διαφορετική, αλλά θα έχει και ομοιότητες. Βασικός στόχος της διοίκησης Σελλά θα είναι να παραμείνει το υψηλό επίπεδο οργάνωσης, να υπάρχει σωστός προγραμματισμός και συνέπεια. Οπότε σε πρώτη φάση δεν θα υπάρξουν ανούσια “ανοίγματα”. Θα αποχωρήσουν πιθανότατα κάποιοι έμπειροι Κύπριοι και θα παραμείνουν κάποιοι άλλοι, που μαζί με το νεανικό κορμό που υπάρχει, συν τους ξένους που θα έρθουν, θα “χτιστεί” μια ανταγωνιστική και σοβαρή ομάδα που δεν θα γίνεται εύκολη λεία για κανέναν. Το όνομα του νέου προπονητή, άγνωστο ακόμα, με τις πληροφορίες μας να συγκλίνουν πως θα προέρχεται πιθανότατα από την εγχώρια αγορά και θα ταυτιστεί με τη φιλοσοφία που προαναφέραμε.

Πηγή: www.cyprusbasket.net
441