Σιζόπουλος: «Να χτυπήσουμε και τους δυο τίτλους, παίζουμε για τον κόσμο και τη Λάρνακα»

Σιζόπουλος: «Να χτυπήσουμε και τους δυο τίτλους, παίζουμε για τον κόσμο και τη Λάρνακα» Σιζόπουλος: «Να χτυπήσουμε και τους δυο τίτλους, παίζουμε για τον κόσμο και τη Λάρνακα»

Ο Ανδρέας Σιζόπουλος μπήκε… “φουριόζος” στη φετινή χρονιά με αποκορύφωμα την χθεσινή 25αρα που πέτυχε επί του ΑΠΟΕΛ.


Ο Ανδρέας Κόκκινος επικοινώνησε με τον πιστολέρα των Λαρνακέων με την συζήτηση-συνέντευξη να είναι άκρως αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα.


-Το λοιπόν Ανδρέα μου, 25 πόντοι, 4 τρίποντα και επιστροφή στις νίκες. Φαίνεται πως νιώθεις πολύ καλά μετά από καιρό αφού δεν ήταν μόνο η χθεσινή εμφάνιση, που οφείλεται αυτό;
Θα σταθώ περισσότερο στην επιστροφή στις νίκες που ήλθε απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και σίγουρα μας δίνει δύναμη για την συνέχεια. Όσο αφορά εμένα νιώθω πάρα πολύ καλά φέτος και πιο ώριμος από ποτέ στο παιχνίδι. Μέχρι τώρα μου βγαίνει καλά. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι για να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει τους στόχους της.

-Μιλώντας για στόχους, ποιοι είναι οι στόχοι της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν;
Αντιλαμβάνομαι ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με πέρυσι, ο προϋπολογισμός έχει μειωθεί. Αδιαμφισβήτητος στόχος είναι οι 2 εγχώριοι τίτλοι; Ή δεν υπάρχει πλέον αυτή η τόσο μεγάλη πίεση;
Αν μιλήσω για την ΑΕΚ γενικά σαν όνομα και ιστορία οι στόχοι είναι οι τίτλοι φυσικά. Για την φετινή ΑΕΚ τώρα δεν υπάρχει αυτή η πίεση αλλά οι στόχοι παραμένουν ίδιοι. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα που θα χτυπήσει και τους δύο τίτλους…

-Καινούριος προπονητής στην ΑΕΚ, Νικόλας Παπαδόπουλος. Τι έχει αλλάξει μέχρι τώρα στ’αποδυτήρια;
Η αλλαγή του προπονητή δεν επηρέασε το κλίμα των αποδυτηρίων. 4 χρόνια εδώ το κλίμα είναι άψογο και οικογενειακό. Και έχει παραμείνει έτσι. Ο Νικόλας είναι ένας αξιόλογος προπονητής και άνθρωπος ο οποίος μπορεί να πάρει το μέγιστο από τον καθέναν.

-Θεωρείς πως υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί ή είναι ακόμη νωρίς να μιλήσουμε για αυτό; Επίσης ποιες είναι κατά τη γνώμη σου οι 4 ομάδες που θα πλαισιώσουν στο τέλος την προνομιούχα τετράδα;
Είναι μεν νωρίς αλλά με τα τωρινά δεδομένα φαβορί είναι ο Κεραυνός. Οι 4 ομάδες κατά την άποψή μου είναι η ΑΕΚ, ο Κεραυνός το ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

-Υπάρχει κάποια ομάδα που μπορεί τελικά να μπει σφήνα σε όσες προανέφερες;
-Η ΑΕΛ φαίνεται ικανή να το κάνει.

-Επίσης επιστροφή του ηγετικού αρχηγού Ιάκωβου Παντελή. Θα έλεγες ότι η “εσωτερική αυτή μεταγραφή” σας ανεβάζει επίπεδο; Πως βλέπεις την εξέλιξη του Κύπριου καλαθοσφαιριστή μέσα από το φετινό πρωτάθλημα;
Αυτή η μεταγραφή ίσως ήταν και η πιο ουσιαστική και σημαντική μας για φέτος. Ο Ιάκωβος θα αλλάξει τις ισορροπίες προς το μέρος μας και θα δείτε σιγά σιγά μια πολύ πιο δυνατή ΑΕΚ και ένα πολύ πιο ελκυστικό στυλ παιχνιδιού. Όσο για τους Κυπρίους. Ναι, πιστεύω ότι φέτος πολλοί Κύπριοι θα βγουν μπροστά και ήταν καιρός να γίνει αυτό. Βέβαια ο καλύτερος τρόπος θα ήταν η περαιτέρω μείωση των ξένων αλλά αν θέλεις την άποψη μου και όταν έρχονται ξένοι πιο χαμηλού επιπέδου όπως βλέπουμε φέτος πάλι γίνεται η δουλειά μας. Πάλι ο κύπριος βγαίνει μπροστά. Όπως έβγαινε πάντα. Βέβαια η μείωση έπρεπε να ξεκινήσει από φέτος… Φτάνει πια με την καραμέλα της Ευρώπης και της έλλειψης Κυπρίων. Και Κύπριοι άφθονοι υπάρχουν και Ευρώπη μπορούν οι ομάδες να παίξουν.

-Θεωρείς πως πχ ο Κεραυνός ή και παλαιότερα η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει καλή πορεία στην Ευρώπη με λιγότερους ξένους;
Ναι το πιστεύω. Και άλλωστε μην μας πιάνει και παροξυσμός. Στο fiba europe συμμετέχουμε. Στην 4η κατηγορία της Ευρώπης. Όχι στην euroleugue.

-Θεωρείς την περαιτέρω μείωση των ξένων σε 4 -από του χρόνου- ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση ή ημίμετρο;
Προσωπικά πρέπει να πατήσουμε το restart. Πίσω στους δύο ξένους. Μόνο έτσι θα ξαναδούμε στα γήπεδα έναν νέο Παλάλα έναν νέο Τρισόκκα. Αυτή είναι η άποψη μου. Και επίσης τότε και μόνο τότε θα ξανά γεμίσουν τα γήπεδα με κόσμο που διψάει να δει μπάσκετ.

-Θεωρείς ότι αυτός είναι ο λόγος που απομακρύνθηκε ο κόσμος από τα γήπεδα;
Είναι ο βασικός λόγος που έφυγαν και ο μοναδικός τρόπος να γυρίσουν
Να σου θυμίσω ότι 5000 κόσμος γέμισαν το Ελευθερία να δουν τους Κυπρίους να παίζουν μπάσκετ με την Πορτογαλία.

–Ένα μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ;
Θέλουμε την στήριξη του. Ειδικά φέτος σε μια μεταβατική χρόνια πρέπει να τους νιώσουμε δίπλα μας. Το αξίζουμε όλοι. Παίζουμε για αυτούς. Παίζουμε για την Λάρνακα.

-Και κάτι τελευταίο… Λίγα λόγια για το Cyprusbasket και γενικότερα για τις προσπάθειες προβολής της καλαθόσφαιρας
Θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια που μπόρεσα τε να βάλετε το μπάσκετ στην καθημερινότητα μας και η ενημέρωση μας είναι τόσο άμεση και έγκαιρη. Το άθλημα μας χρειάζεται την μέγιστη προβολή και εσείς το κάνετε πολύ καλά. Συνεχίστε ετσι.

Πηγή: Cyprusbasket
192