Σελλάς: «Ήταν ανήσυχοι, κανένας δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί...»

Σελλάς: «Ήταν ανήσυχοι, κανένας δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί...» Σελλάς: «Ήταν ανήσυχοι, κανένας δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί...»

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα kerkida.net παραχώρησε ο Πρόεδρος της καλαθοσφαιρικής ΑΕΚ Βασίλης Σελλάς, σχετικά με την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος λόγω κορωνοϊού.


Αναλυτικά όσα ανέφερε:  


Για την απόφαση για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος: Σε συνεννόηση όλες οι ομάδες και η ομοσπονδία αποφασίσαμε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Και αυτό γιατί στο μπάσκετ δεν έχουμε ούτε τα έσοδα που υπάρχουν για παράδειγμα στο ποδόσφαιρο, ούτε τίθεται θέμα συμμετοχής στην Ευρώπη μιας και όποια ομάδα συμμετέχει ζημιώνει οικονομικά αντί να κερδίζει.  

Βλέπαμε ότι αυτό το πράγμα θα τραβήξει πάνω από έναν μήνα και οι ομάδες δεν θα μπορούσαν να αντέξουν επιπλέον έξοδα. Ίσως μόνο ο Κεραυνός και η ΑΕΚ, αλλά πάλι θα ήταν ζημιογόνο αφού με βάση και τα συμβόλαια που έχουμε, το πρωτάθλημα θα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Για τους καλαθοσφαιριστές: Όλοι οι Αμερικανοί ήταν ανήσυχοι, κανένας δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί. Το μπάσκετ είναι άθλημα επαφής, είναι σε κλειστούς χώρους οι προπονήσεις και οι αγώνες γι' αυτό και αποφασίσαμε ότι έπρεπε να σταματήσει.

Για τα συμβόλαια των παικτών και τις χορηγικές συμφωνίες: Καταλήξαμε σε συμβιβαστική συμφωνία με τους παίκτες, αφού διακόπηκε το πρωτάθλημα για λόγους ανωτέρας βίας. Σίγουρα θα έχουμε και οικονομικές επιπτώσεις. Θα χαθούν χορηγίες αφού υπάρχει επίδραση σε όλους τους τομείς".  

Για την τελική κατάταξη και αν θα υπάρξει πρωταθλητής: Πώς να υπάρχει πρωταθλητής; Στο μπάσκετ δεν ισχύει η διαφορά στην βαθμολογία της κανονική διάρκειας, αφού στα πλέι οφ όλα ξεκινάνε απ' το μηδέν και μπορεί η ομάδα που τερμάτισε για παράδειγμα στην 4η θέση να κατακτήσει τον τίτλο".

Πηγή: kerkida
273