Αυτή είναι η επιστολή που υπογράφει και η ομάδα μας...

Αυτή είναι η επιστολή που υπογράφει και η ομάδα μας... Αυτή είναι η επιστολή που υπογράφει και η ομάδα μας...

Κοινή επιστολή τεσσάρων σωματείων, τα οποία τοποθετούνται για τη μείωση των ξένων είχαμε σήμερα με την ομάδα μας να είναι ανάμεσα σε αυτά. Την πιο κάτω επιστολή, υπογράφουν τα σωματεία ΑΕΚ,ΑΕΛ,ΑΠΟΕΛ και ΕΘΑ.


Η ανακοίνωση:


Ως τα μεγαλύτερα σωματεία του Κυπριακού καλαθοσφαιρικού χώρου,νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας και να χαιρετίσουμε την απόφαση της ομοσπονδίας για την μείωση των μη γηγενών καλαθοσφαιριστών στο επερχόμενο πρωτάθλημα αντρών πρώτης κατηγορίας, κάτι που επίσης χαροποίησε την πλειοψηφία του αγνού φίλαθλου και όσους αγαπούν πραγματικά, χωρίς συμφέροντα το άθλημα της καλαθόσφαιρας και τον Κύπριο καλαθοσφαιριστή.

Τα σωματεία τα οποία εκπροσωπούμε,όλα με μεγάλη ιστορία και τίτλους, με κοινή γραμμή και μοναδικό στόχο το καλό της καλαθόσφαιρας μας, άφησαν στην άκρη τα σωματειακά συμφέροντα και το μόνο που λάβαμε υπόψην είναι το μέλλον και το καλό του αθλήματος.

Ευχόμαστε αυτό να αποτελέσει την νέα αρχή για την σταδιακή ανάπτυξη τόσο του αθλήματος που υπηρετούμε, όσο και των Κύπριων καλαθοσφαιριστών και στο μέλλον όλες οι ομάδες να στηρίζονται αποκλειστικά σε Κύπριους αθλητές.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο, ούτε θα μας αφήσει απαθείς, αντιθέτως μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, η στάση σωματείου του οποίου στη συνάντηση των προέδρων με την ομοσπονδία, ο πρόεδρος του τάχθηκε όχι μόνον υπέρ της μείωσης αλλά μάλιστα πρότεινε το νέο πρωτάθλημα να διεξαχθεί χωρίς ξένους, ο εκπρόσωπος της ομάδας του τάχθηκε εναντίων της μείωσης!!!!! Αυτό το γεγονός δημιουργεί ερωτηματικά, αφήνει σκιές και μας οδηγεί στον σκεπτικισμό παιχνιδιών πίσω από κλειστές σκοτεινές αίθουσες με ανταλλαγές, τα οποία καμία θέση δεν έχουν στον αθλητισμό. Ο χρόνος θα δείξει και ευχόμαστε να μην αποδείξει.
216