Μανωλόπουλος: Αυτό είναι το μυστικό της ΑΕΚ... (συνέντευξη)

Μανωλόπουλος: Αυτό είναι το μυστικό της ΑΕΚ... (συνέντευξη) Μανωλόπουλος: Αυτό είναι το μυστικό της ΑΕΚ... (συνέντευξη)

Δύσκολα μιλάει ο «αντίδημοσιογραφικός» Σωτήρης αλλά όταν το κάνει έχει πολλά και άκρως ενδιαφέροντα πράγματα να δηλώσει.


Πως νιώθεις για την ανανέωση της συνεργασίας;
Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων για την ανανέωση της συνεργασίας μου για τα επόμενα 2 χρόνια με την ομάδα της ΑΕΚ Λαρνακας. Όταν ήρθα στην Κύπρο τον περασμένο Ιανουάριο βρήκα μια οικογένεια που με δέχτηκε και με καλωσόρισε σαν να ήμουν χρόνια μέλος της. Η χημεία που βρήκαμε με τους συμπαίχτες μου αλλά και το τεχνικό επιτελείο ήταν το μυστικό για την μεγάλη επιτυχία που καταφέραμε. Πλέον έχουμε μπροστά μας νέους στόχους και με σκληρή δουλειά οι συμπαίχτες μου και εγώ είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε τα πάντα για να τους κατακτήσουμε.


Ποιοι έπαιξαν ρόλο στην απόφαση σου να ανανεώσεις;
Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Λευκαρίτη και φυσικά τον πρόεδρο Βασίλη Σελλά για την έμπρακτη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου παρόλο που υφίσταται μια άδικη τιμωρία.Τους προπονητές μου coach Νικόλα και coach Στέλιο που μου έδωσαν να καταλάβω από την πρώτη στιγμή ποσό σημαντικός είμαι στο πλάνο τους και τα σχέδια τους.Με όλα τα παραπάνω η απόφαση μου να ανανεώσω ήταν δεδομένη και παρά πολύ εύκολη. Το γεγονός ότι ο Κυπριακός κορμός της ομάδας έμεινε σε μεγάλο βαθμό σταθερός ήταν ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας για την απόφαση μου. Όπως είχα πει και στο παρελθόν ανεξάρτητου αποτελέσματος της περσινής χρονιάς προτεραιότητα μου ήταν η ΑΕΚ και χαίρομαι που πήγαν όλα καλά.

Πως είδες το Κυπριακό πρωτάθλημα;
Το μπάσκετ στην Κύπρο είναι χτισμένο και βασισμένο στο Ελλαδητικο μοντέλο έχοντας βέβαια πολλά ακόμη να διορθώσει σε πολλούς τομείς αλλά νιώθω ότι κάθε βήμα που γίνεται τελευταία είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Είμαι σίγουρος ότι με την διατήρηση των ξένων σε 3,με ανοιχτά γήπεδα του χρόνου αλλα και την πιθανή αύξηση των ομάδων με σοβαρούς οργανισμούς και μεγάλους χρηματοδότες τα καλύτερα θα έρθουν.Στο αγωνιστικό κομμάτι οι περισσότεροι προπονητές ξεκινούν απο την άμυνα δίνουν βάση στην τακτική και προσπαθούν να παίξουν αυτό που λέμε σκεπτόμενο μπάσκετ.Με τους 3 ξένους και με τους Κύπριους περισσότερο στο παρκέ φάνηκε περισσότερο η επιρροή τους στο παιχνίδι αφού έλεγχαν το παιχνίδι καλύτερα και μπορούσε πιο εύκολα να φανεί η δουλειά τους χαρακτηριστικό του μπάσκετ που παίζεται και στην Ελλάδα.

Το κεφάλαιο Εθνική ομάδα;

Έχω πει πολλές φορές την γνώμη μου για τον coach Λίνο Γαβριηλ.Είναι στην κορυφή της Κυπριακής καλαθόσφαιρας και αυτό το έχει δείξει και η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια.Έχει ξεφύγει από τα μπασκετικά δεδομένα της Κύπρου αποτελεί το καλύτερο εξαγώγιμο μπασκετικό προϊόν και τον ηγέτη της προσπάθειας που γίνεται. Ήταν τιμή για μένα να φορέσω την φανέλα με το εθνόσημο ακόμη και αν αυτό είναι για ένα μόνο παιχνίδι για πολλούς αλλά κυρίως οικογενειακούς. Όλα τα παιδιά με υποδέχτηκαν υπέροχα και το μέλλον τους ανήκει και όσο ο coach Λίνος θα είναι ομοσπονδιακός προπονητής η εθνική ομάδα δεν έχει τίποτα να φοβάται.

Πως περνάς τον χρόνο σου αυτή την περιοδο;
Αφιερώνω πολύ χρόνο στην οικογένεια μου και στο νεογέννητο κοριτσάκι μας. Επειδή θα λείπω πάλι καιρό την νέα μπασκετική χρόνια προσπαθώ όσο είναι εφικτό να τους χορτάσω. Επιπλέον ξεκίνησα το προγραμμα της μεταβατικής περιόδου που κάνω κάθε χρόνο με τον προσωπικό μου γυμναστή και προπονητή μπάσκετ. Μια ρουτίνα που κάνω πάνω από 10 χρόνια. Αφιέρωσα επίσης πολύ χρόνο στον αστράγαλο μου γιατί το πρόβλημα που αποκόμισα στον 4ο τελικό ήταν τελικά αρκετά σοβαρό (διάστρεμμα 2ου βαθμού και ρήξη συνδέσμου) αλλά με πολύ δουλειά έχω επανέλθει κ προσπαθώ πλέον να βελτιώσω κομμάτια του παιχνιδιού μου και αδυναμίες.

Τελικά είσαι η «κλεψια» της ΑΕΚ;
Είμαι ακόμη ενα γρανάζι σε μια καλοστημένη και πλήρης ομάδα από τον πρόεδρο μέχρι τον φροντιστή. Καταλαβαίνω ότι η εμπειρία μου από την Α1 και το διαβατήριο μου είναι ενα πλεονέκτημα της ΑΕΚ αλλα αυτό που ξεχωρίζει την ΑΕΚ από τις υπόλοιπες ομάδες είναι το οικογενειακό κλίμα και η θετική αύρα που υπάρχει. Αυτή η ομάδα είναι Οικογένεια γιατί φτιάχτηκε από Οικογένεια και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο της όπλο. Με αυτήν σκέψη ανυπομονώ να γυρίσω στην ΑΕΚ να παλέψουμε για νέες επιτυχίες.

Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο;
Θα μου επιτρέψεις να συμπληρώσω κάτι τελευταίο και προσωπικό γιατί είμαι άνθρωπος που συγχωρεί αλλά ΠΟΤΕ δεν ξεχνά. Κατανοω ότι υπάρχει ελευθερία λόγου και κάθε κριτική είναι ευπρόσδεκτη αν δεν είναι κακοπραιρετη και δεν εξυπηρετεί συμφέροντα. Για το δημοσίευμα της Μ.Παρασκευής που προκάλεσε τόσο μεγάλο ντόρο όπως σου έχω πει και κατιδίαν το θεωρώ άτοπο, άκαιρο και άδικο χωρις καμία διάθεση να αναμοχλεύω καταστάσεις θεωρώ ότι ήταν ένα αφελές λάθος, όπως τέτοια κάνουμε όλοι μας και ας προχωρήσουμε μπροστά για το καλο της Κυπριακής Καλαθόσφαιρας που το www.cyprusbasket.net έχει στηρίξει έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια.

Πηγή: cyprusbasket
287