Σημαντικές αλλαγές στην καλαθόσφαιρα - Αύξηση ομάδων

Σημαντικές αλλαγές στην καλαθόσφαιρα - Αύξηση ομάδων Σημαντικές αλλαγές στην καλαθόσφαιρα - Αύξηση ομάδων

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημερώνει πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, στη συνεδρία του ημερομηνίας 16 Ιουνίου 2021 έχει αποφασίσει τα ακόλουθα:


Την αύξηση των ομάδων της ΟΠΑΠ Basket League για την περίοδο 2021-2022 σε δώδεκα (12). Κάρτα ελευθέρας συμμετοχής (wild card) εξασφάλισαν μετά από σχετική αίτηση στην αρμόδια Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης, οι ομάδες ΑΕΛ Λεμεσού, Αχιλλέας Καϊμακλίου και ΕΝΑΔ Αγίου Δομετίου. Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου, θα συμμετέχει επίσης στο πρωτάθλημα της Basket League 2021-2022, ως η πρωταθλήτρια ομάδα του πρωταθλήματος Β1 κατηγορίας που ολοκληρώθηκε.


Η Επιτροπή πρωταθλημάτων της ΚΟΚ, θα εξετάσει άμεσα τον τρόπο διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος, σύμφωνα με τα νέα αριθμητικά δεδομένα. Παράλληλα, το ΔΣ θα εξετάσει σε επόμενη του συνεδρία, τα οικονομικά δεδομένα επιχορηγήσεων των ομάδων της Basket League 2021-2022, όπως διαμορφώνονται με την αριθμητική αύξηση.

Παράλληλα, το ΔΣ αποφάσισε όπως από σήμερα, αίτηση για απόκτηση wild card, θα δύναται να υποβληθεί μόνο από την 2η ομάδα της πιο κάτω κατηγορίας δεδομένου ότι η 1η ομάδα δεν εξασκεί το δικαίωμα της για συμμετοχή στη πιο πάνω κατηγορία ή από την ομάδα που έχει υποβιβαστεί στη πιο κάτω κατηγορία, δεδομένου ότι δεν εξασκεί το δικαίωμα ανόδου η 1η ομάδα της πιο κάτω κατηγορίας ή η 2η ομάδα μέσω wild card.

Την παραχώρηση wild card, για το Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Β1 Κατηγορίας στην αγωνιστική περίοδο 2021-2022 στις ομάδες Ζήνωνας Λάρνακας και Όλυμπος Αγλαντζιάς. Το ΔΣ της ΚΟΚ λαμβάνοντας υπόψη ότι 3 ομάδες από το πρωτάθλημα της Β1 κατηγορίας, θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Basket League για την αγωνιστική περίοδο 2021-2021, θα αξιολογήσει εάν χρειάζεται περαιτέρω τροποποίηση τα πρωταθλήματα Β1 και Β2 κατηγορίας 2021-2022.

Την έγκριση των ετήσιων πεπραγμένων, οικονομικών καταστάσεων της ΚΟΚ και των Καταστατικών αλλαγών, ενόψει της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου 2021.

Την κατ’ εξαίρεση αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης των Κύπριων διαιτητών για 1 χρόνο, για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, δεδομένου ότι πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια. Το όριο αφυπηρέτησης βρίσκεται στα 50 έτη.

Τον διορισμό της Δρ. Χρύσθιας Παπακλεοβούλου-Βασιλείου ως αθλητικό δικαστή, για την νέα αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Το ΔΣ παράλληλα εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για το πολύ σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει, προς τον μέχρι σήμερα Αθλητικό Δικαστή κ. Λοίζο Παπαχαραλάμπους, ο οποίος έχει υποβάλει την παραίτηση του λόγο σύγκρουσης συμφερόντων.
136